Home » Бизнес » Съседите създадоха фонд за инвестиции за 10 млрд. USD

Съседите създадоха фонд за инвестиции за 10 млрд. USD

Сподели новината

Фонд за стратегически инвестиции с капитал от 10 млрд. USD създава ОАЕ в съседна Турция. Договорката беше направена по време на посещението на пpecтoлoнacлeдниĸa нa OAE шeйx Moxaмeд бин Зaйeд Aл-Haxaян в южната ни съседка. Фокусът му е върху реализирането на „стратегически инвестиции“ в сектори като енергетика, здравеопазване, хранителна промишленост и информационни технологии.

За последен път посещение на такъв високопоставен управляващ от арабската държава е имало през 2012 г. Световните медии коментират, че срещата между Реджеп Ердоган и шeйx Moxaмeд бин Зaйeд Aл-Haxaян трябва да даде началото на възстановяване на отношенията между двете държави, които имат разногласия относно конфликта в Либия и проучванията за газ в Източното Средиземноморие.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената