Home » Бизнес » Adobe внедри изкуствен интелект в два от най-популярните си продукти

Adobe внедри изкуствен интелект в два от най-популярните си продукти

Сподели новината

Американската софтуерна компания Adobe Inc. представи чатбота AI ​​Assistant, базиран на генеративен (създаващ съдържание) изкуствен интелект (AI) в своите водещи продукти Acrobat и Reader, предназначени за работа с PDF файлове, пише Barron’s.

„Новият чатбот използва същия AI и модели за машинно обучение като Acrobat Liquid Mode, специален режим за четене на PDF файлове на мобилни устройства“, уточниха от компанията. Те ви позволяват да анализирате задълбочено структурата и съдържанието на такива документи, което подобрява качеството и надеждността на изхода на AI Assistant.

Инструментът също така може да обработва други типове файлове, за които ги преобразува в PDF.

AI Assistant може незабавно да коментира дълги документи, да отговаря на въпроси и да подготвя информация за имейл, отчети и презентации.

Например, той изчислява показатели за растеж на база данни от годишния отчет при поискване и генерира таблици с тях, като посочва източниците.

Според Ели Грийнфийлд, главен технологичен директор на сегмента за цифрово съдържание на Adobe, AI Assistant в момента може да обработва само един документ наведнъж, но по-късно ще може да търси информация в няколко. Чатботът също не може да използва информация от интернет.

Първоначално технологията ще бъде базирана в облак и ще използва OpenAI услуги на платформата Microsoft Azure. Компанията обаче планира в крайна сметка да разшири гамата от AI инструменти, които могат да работят на локални устройства.

Бета версията на AI Assistant вече е достъпна за абонати на индивидуални и групови тарифни планове Acrobat Standard и Pro като част от настолни и уеб приложения, потребителите на настолната версия на Reader ще имат достъп през следващите няколко седмици. Няма да има такса за използване на бета версията.

След пускането на пълната версия ще се появи допълнителен тарифен план.

Adobe оценява броя на PDF файловете в света на приблизително 3 трилиона.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар