in

Адв. Хаджигенов: Правосъдната реформа ще има смисъл, ако махнем Гешев

”Надявам се междувременно да успеем да започне правосъдната реформа, да махнем Гешев, за да има смисъл от това нещо. Защото, ако не махнем Гешев и не променим прокуратурата, това ще остане политически акт. Аз не бих го допуснал”. Това заяви председателят на комисията Николай Хаджигенов.

Доказва се тезата, че у нас няма прокурор, който да разследва Иван Гешев, добави той пред БНТ.

Той коментира и темата с насилето на полицаи по време на протестите: “Не търсим политически реваншизъм с Временната комисия за разследване на полицейско насилие и прилагане на СРС-та. Искаме да направим това, което не беше направено от органите, които трябва да го правят и на които им плащаме заплатите. това заяви в “Денят започва” председателят на комисията Николай Хаджигенов.

Той определи хода на Бойко Рашков да изпрати сигнала срещу Иван Гешев до директора на Националната следствена служба като “интересен ход”.


По отношение на полицейското насилие, според Хаджигенов, е нямало разследване. “Имаше замитане на следите, има повдигнати обвинения на пострадалите, каквато практика има дългогодишно”, сподели той.


Хаджигенов заяви, че полицаите, които се виждаха в кадрите, че бият младежи на протестите, вероятно само са смъмрени, а имената им са скрити.


“Изискали сме от министъра на вътрешните работи всички данни, всички събрани доказателства и обществото трябва да знае кой са тези хора, защо го направиха, кой го разпореди”, каза Хаджигенов.


Комисията вчера е взела решение всеки член да изготви списък и след като се запознаят с първите документи се започва изслушване първо на групи пострадали, а след това и на извършителите.

Фрог Нюз

What do you think?

25 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

3f4257846 ivan bakalov 78 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Иван Бакалов: Главният ни прокурор е престъпник – последното убежище на Борисов, което играе като политическа тояга

Иван Бакалов: Главният ни прокурор е престъпник – последното убежище на Борисов, което играе като политическа тояга

32d97833c mustafa karadaia bgnes fit gallery slider - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Мустафа Карадайъ изля цялата злост на ДПС върху ”Демократична България”

Мустафа Карадайъ изля цялата злост на ДПС върху ”Демократична България”