in

Адв. Хаджигенов: Правосъдната реформа ще има смисъл, ако махнем Гешев

d31f1867d hadjigenov bgnes

”Надявам се междувременно да успеем да започне правосъдната реформа, да махнем Гешев, за да има смисъл от това нещо. Защото, ако не махнем Гешев и не променим прокуратурата, това ще остане политически акт. Аз не бих го допуснал”. Това заяви председателят на комисията Николай Хаджигенов.

Доказва се тезата, че у нас няма прокурор, който да разследва Иван Гешев, добави той пред БНТ.

Той коментира и темата с насилето на полицаи по време на протестите: „Не търсим политически реваншизъм с Временната комисия за разследване на полицейско насилие и прилагане на СРС-та. Искаме да направим това, което не беше направено от органите, които трябва да го правят и на които им плащаме заплатите. това заяви в „Денят започва“ председателят на комисията Николай Хаджигенов.

Той определи хода на Бойко Рашков да изпрати сигнала срещу Иван Гешев до директора на Националната следствена служба като „интересен ход“.


По отношение на полицейското насилие, според Хаджигенов, е нямало разследване. „Имаше замитане на следите, има повдигнати обвинения на пострадалите, каквато практика има дългогодишно“, сподели той.


Хаджигенов заяви, че полицаите, които се виждаха в кадрите, че бият младежи на протестите, вероятно само са смъмрени, а имената им са скрити.


„Изискали сме от министъра на вътрешните работи всички данни, всички събрани доказателства и обществото трябва да знае кой са тези хора, защо го направиха, кой го разпореди“, каза Хаджигенов.


Комисията вчера е взела решение всеки член да изготви списък и след като се запознаят с първите документи се започва изслушване първо на групи пострадали, а след това и на извършителите.

Фрог Нюз

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

3f4257846 ivan bakalov 78

Иван Бакалов: Главният ни прокурор е престъпник – последното убежище на Борисов, което играе като политическа тояга

32d97833c mustafa karadaia bgnes fit gallery slider

Мустафа Карадайъ изля цялата злост на ДПС върху ”Демократична България”