Home » България » Александър Николов обясни защо се е стигнало до момент, в който страната ни внася ток

Александър Николов обясни защо се е стигнало до момент, в който страната ни внася ток

Сподели новината

Уважавам знанията на проф. Касчиев, но хвърлянето на цифри във въздуха е смешно. Когато поне има проект на това как ще бъдат изградени, направи се първична оценка, тогава може да има оценка, която и тогава ще е с 10-15% отклонение най-малко. Това каза в „Лице в лице“ по bTV бившият министър на енергетиката Александър Николов.

„Не изключвам реакторите на АЕЦ „Козлодуй“ да бъдат и 15, и 50 милиарда“, добави той, цитиран от novini.bg.
Николов обясни и защо се е стигнало до момент, в който България внася ток. „Румъния и Гърция много успешно успяха да усвоят средствата по ПВУ и Фонда за справедлив преход, инвестираха агресивно в електроразпределителните системи и мощности и цените за производство на електроенергия паднаха значително. Строиха мощности. Никой не предвиди драстичния спад на цената на електроенергия. Когато консумацията намалява, а производството се увеличава драстично, е очевидно, че цената ще пада. Ако не си застраховаш продажбата, това означава, че ще трябва да продаваш на нулева или дори отрицателна цена. Една от грешките е включването на ток от въглищни централи в микса“, коментира той.

Поставете оценка:
3.1

Оценка 3.1 от 11 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар