Home » България » Александър Симов: БСП през юли ще се бори да бъде първа политическа сила

Александър Симов: БСП през юли ще се бори да бъде първа политическа сила

Сподели новината

Днес ще вземем решението какво да правим с този мандат. Не мога да ви дам отговор тук и сега, но ние ще вземем решение пред очите на всички, на заседание на Националния съвет. Това коментира в ефира на БНТ Александър Симов от БСП. Според него пред левицата има три основни варианта.

„Най-лесният вариант е да върнем мандата“, заяви Симов.

„Другият – да предложим правителство начело с Корнелия Нинова като ярък, ясен политически знак, че ние сме в състояние да носим отговорност, в ситуация, в която всички бягат“, продължи той.

„Третият – БСП да предложи правителство с ограничен мандат до края на годината или до другата пролет, който да има предимно експертен състав“, отбеляза още социалистът.

„Не виждам ситуация в близко бъдеще, в която някоя партия може да получи абсолютно мнозинство“, смята Симов относно перспективата за нови предсрочни избори.

„БСП през юли ще се бори да бъде първа политическа сила, това е смисълът на политиката“, вярва той.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената