Home » България » Андрей Райчев: Всички партии си играят с огъня. Вървим към президентска република

Андрей Райчев: Всички партии си играят с огъня. Вървим към президентска република

Всички партии в момента си играят с огъня. По естествен път вървим към президентска република. Това каза в ефира на Нова телевизия социологът Андрей Райчев.

По думите му съдбата на кабинета на Трифонов е въпрос само на едно движение на Борисов. „Депутатите на ГЕРБ вдигат ръка в парламента и кабинетът на ИТН е на власт. В следващия момент не вдигат ръка и ИТН падат от власт. С предложението си за кабинета Трифонов възстанови субектността на Борисов“, убеден е социологът.

Райчев никак не би се изненадал от подобен ход, който би бил напълно в стила на Борисов. Той припомни, че не веднъж сме били свидетели на такива обрати в позицията на бившия премиер.

„Много рано отпразнуваха победата, че Борисов го няма. И в момента се намираме в ситуацията „аха – аха да го няма Борисов“ и в крайна сметка това не се случва“, посочи Андрей Райчев, който направи аналогия и с развитието на противопоставянето между ГЕРБ и БСП.

Според него ИТН е в ситуация със собственото си ръце да удушат собственото си бебе.

Един от проблемите с ранното представяне на номинациите за министри на ИТН Андрей Райчев вижда в това, че сега всички са се съсредоточили върху фигурата на Николай Василев – предложен за премиер. „Всъщност това, което Слави Трифонов предложи, е един кабинет от зам.-министри – може да притежават експертиза, но не са политици. Идеята, че специалист ще ни оправи, ако е на власт, е принципно погрешна“, отсече Райчев.

„Напълно е възможно, дори и кабинетът на ИТН да мине, т.е. да получи подкрепа първоначално, във всеки един момент да се озовем в пред още едни избори и да правим избори 2 в 1 – парламентарни и президентски“, добави анализаторът.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената