in

Андрей Райчев: Всички партии си играят с огъня. Вървим към президентска република

Всички партии в момента си играят с огъня. По естествен път вървим към президентска република. Това каза в ефира на Нова телевизия социологът Андрей Райчев.

По думите му съдбата на кабинета на Трифонов е въпрос само на едно движение на Борисов. „Депутатите на ГЕРБ вдигат ръка в парламента и кабинетът на ИТН е на власт. В следващия момент не вдигат ръка и ИТН падат от власт. С предложението си за кабинета Трифонов възстанови субектността на Борисов“, убеден е социологът.

Райчев никак не би се изненадал от подобен ход, който би бил напълно в стила на Борисов. Той припомни, че не веднъж сме били свидетели на такива обрати в позицията на бившия премиер.

„Много рано отпразнуваха победата, че Борисов го няма. И в момента се намираме в ситуацията „аха – аха да го няма Борисов“ и в крайна сметка това не се случва“, посочи Андрей Райчев, който направи аналогия и с развитието на противопоставянето между ГЕРБ и БСП.

Според него ИТН е в ситуация със собственото си ръце да удушат собственото си бебе.

Един от проблемите с ранното представяне на номинациите за министри на ИТН Андрей Райчев вижда в това, че сега всички са се съсредоточили върху фигурата на Николай Василев – предложен за премиер. „Всъщност това, което Слави Трифонов предложи, е един кабинет от зам.-министри – може да притежават експертиза, но не са политици. Идеята, че специалист ще ни оправи, ако е на власт, е принципно погрешна“, отсече Райчев.

„Напълно е възможно, дори и кабинетът на ИТН да мине, т.е. да получи подкрепа първоначално, във всеки един момент да се озовем в пред още едни избори и да правим избори 2 в 1 – парламентарни и президентски“, добави анализаторът.

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

aa89f01ec0840c0c6fdaffbd9f421f40 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Георги Киряков: Слави побърза да покаже, че поема сам цялата отговорност

Георги Киряков: Слави побърза да покаже, че поема сам цялата отговорност

bc7304be8 miroslav naydenov btv - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Абсурд било Борисов да ходи на разпит в МВР, смята Мирослав Найденов

Абсурд било Борисов да ходи на разпит в МВР, смята Мирослав Найденов