Home » България » Андрей Райчев: Служебното правителство на Радев е тренировка за новото правителство

Андрей Райчев: Служебното правителство на Радев е тренировка за новото правителство

Сподели новината

Социологът Андрей Райчев коментира, че след тези избори няма яснота за местата и колко ще са партиите, но има яснота какво става. Гласували са под 3 милиона души заради спиране на купения вот – избирателите намаляват, половината се обясняват с това, че няма купуване на гласове и втората причина – юли месец – нисък вот, но повече шансове за ГЕРБ.

Служебното правителство на Румен Радев е тренировка за новото правителство – това е коалиция, но неуверена, изрази мнение Райчев пред Нова телевизия. По думите муподобно ще е правителството в следващото НС.

Журналистът Асен Агов смята обаче, че днешните избори отварят вратата за изхода от политическата криза. Трябва да сме оптимисти, че ще се потърсят онези решения, които ще осветлят демокрацията в България, сята той. Чисто политически кабинет не може да с е състави, смята Агов. За него е приемлив вариант, който ще укрепи демокрацията. Той предвиди излизане на прокуратурата от съдебната власт.

Социологът Мира Радева добави, че отговорите се очакват само от един човек – Слави Трифонов.


Психологът Росен Йорданов смята, че идва пост изборна психологична криза.

Социологът Димитър Ганев коментира още, че няма да има кабинет в рамките на поне няколко седмици и вероятно той ще се случи август месец.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената