in

Антоанета Цонева: Настояваме санитарният кордон в управлението спрямо ДПС да бъде стриктно спазен

Ние постове и порции от този кабинет и от това управление не очакваме. Това, за което настояваме обаче е червената линия, санитарният кордон, който трябва да бъде изграден спрямо ДПС, когато говорим за съставяне на управление, да бъде стриктно спазен. Това каза пред Българската национална телевизия народният представител от „Демократична България“ Антоанета Цонева.

„За нас е много важно Движението за права и свободи да бъде държано извън достъпа до властови ресурси. Този модел, срещу който хората излязоха на улиците, всъщност е моделът ГЕРБ-ДПС, моделът Борисов-Доган-Пеевски. Ако не бъде пречупен решително, ако тази конструкция не бъде премахната, България няма как да тръгне напред и да се отскубне от тези мрачни икономически, социални и други статистики, в които сме попаднали“, категорична бе тя.

„ДПС са поканени на консултации от ИТН, в зала могат да направят каквото решат. Ние обаче няма да приемем те да получат достъп до управлението. Гаранция за това ще бъде програмата и съставът на кабинета, както и конструкцията, която ще застане зад удържането на тези ангажименти“, поясни Цонева.

Според нея е нормално и лидерът на „Има такъв народ“ да се включи в разговорите за съставянето на кабинета.

С „Има такъв народ“ имаме различия, но в момента е важно да уточним основните теми за всички участници в консултациите. За „Демократична България“ това е дълбоката реформа в съдебната система, с която да се сложи старта на възстановяване на българската държавност.

фрог Нюз

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

ca1ef4e09 bor djip2 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Красимир Атанасов: Сега Б.Б.надига толкова вой защото го боли и търси съжаление и подкрепа,но се готви за един невъзможен реванш на президентските избори

Красимир Атанасов: Сега Б.Б.надига толкова вой защото го боли и търси съжаление и подкрепа,но се готви за един невъзможен реванш на президентските избори

zx620y348 2744413 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Силвестър Димитров: Научихте хората да гласуват само за пари , сега не дадохте и няма гласуване .

Силвестър Димитров: Научихте хората да гласуват само за пари , сега не дадохте и няма гласуване .