in

Антоанета Цонева: Настояваме санитарният кордон в управлението спрямо ДПС да бъде стриктно спазен

de71f8b88 antoaneta coneva

Ние постове и порции от този кабинет и от това управление не очакваме. Това, за което настояваме обаче е червената линия, санитарният кордон, който трябва да бъде изграден спрямо ДПС, когато говорим за съставяне на управление, да бъде стриктно спазен. Това каза пред Българската национална телевизия народният представител от „Демократична България“ Антоанета Цонева.

„За нас е много важно Движението за права и свободи да бъде държано извън достъпа до властови ресурси. Този модел, срещу който хората излязоха на улиците, всъщност е моделът ГЕРБ-ДПС, моделът Борисов-Доган-Пеевски. Ако не бъде пречупен решително, ако тази конструкция не бъде премахната, България няма как да тръгне напред и да се отскубне от тези мрачни икономически, социални и други статистики, в които сме попаднали“, категорична бе тя.

„ДПС са поканени на консултации от ИТН, в зала могат да направят каквото решат. Ние обаче няма да приемем те да получат достъп до управлението. Гаранция за това ще бъде програмата и съставът на кабинета, както и конструкцията, която ще застане зад удържането на тези ангажименти“, поясни Цонева.

Според нея е нормално и лидерът на „Има такъв народ“ да се включи в разговорите за съставянето на кабинета.

С „Има такъв народ“ имаме различия, но в момента е важно да уточним основните теми за всички участници в консултациите. За „Демократична България“ това е дълбоката реформа в съдебната система, с която да се сложи старта на възстановяване на българската държавност.

фрог Нюз

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

ca1ef4e09 bor djip2

Красимир Атанасов: Сега Б.Б.надига толкова вой защото го боли и търси съжаление и подкрепа,но се готви за един невъзможен реванш на президентските избори

zx620y348 2744413

Силвестър Димитров: Научихте хората да гласуват само за пари , сега не дадохте и няма гласуване .