Home » България » Асен Агов: Ден преди санкциите от САЩ Пеевски влезе с щурм в МВР, за да спре подслушванията

Асен Агов: Ден преди санкциите от САЩ Пеевски влезе с щурм в МВР, за да спре подслушванията

Смешно е това, което прави Пеевски – ден преди да излезе американското съобщение, той нападна МВР, за да спре проверката по подслушванията . Това коментира журналистът Асен Агов. По думите му реакцията на прокуратурата да започне разследване срещу бившия депутат от ДПС Пеевски е закъсняла.

Нашите служби са критичен пакет за това, което се случи. Нито службите са си свършили работата, нито прокуратурата си е свършила работата, каза още той пред bTV.

България е единствената страна, от държавите в Източна Европа, която получава толкова много санкционирани от САЩ. Има опасност да се превърнем в хибридна демокрация, посочи Агов.


Реакциите от българска страна са изключително неподходящи. Важно е да се знае, че тази профанска и селска логика на политиката, че като си купим самолети F-16 ще си оправим нещата, не става така. Предупредих какво ще се случи, защото американската политика се води от принцип за защита на правата на хората. Ние не сме чули САЩ, не чухме и двамата сенатори, които в началото предупредиха, че знаят за всичко, което се случва у нас, обясни той.


Журналистът обясни, че санкциите по Закона „Магнитски“ са на Министерството на финансите на САЩ и са по-строги от тези на Държавния департамент. По думите му разкритията се проверяват от Пентагона, Съвета за национална сигурност, Държавния департамент и накрая президентът подписва изпълнителна заповед, която не подлежи на съдебен контрол.


Относно срещите на американския посланик Херо Мустафа, Агов заяви, че тя не се среща с лидери, за да говори, а за да ги слуша: Посланикът проявява хиперактивност. Да се замислят българските политици, защо тя приема всички партии и изслушва всички.


„Корупцията ни струва милиарди левове“, завърши журналистът.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената