in

Асен Агов: Ден преди санкциите от САЩ Пеевски влезе с щурм в МВР, за да спре подслушванията

0c61b9052 agov23

Смешно е това, което прави Пеевски – ден преди да излезе американското съобщение, той нападна МВР, за да спре проверката по подслушванията . Това коментира журналистът Асен Агов. По думите му реакцията на прокуратурата да започне разследване срещу бившия депутат от ДПС Пеевски е закъсняла.

Нашите служби са критичен пакет за това, което се случи. Нито службите са си свършили работата, нито прокуратурата си е свършила работата, каза още той пред bTV.

България е единствената страна, от държавите в Източна Европа, която получава толкова много санкционирани от САЩ. Има опасност да се превърнем в хибридна демокрация, посочи Агов.


Реакциите от българска страна са изключително неподходящи. Важно е да се знае, че тази профанска и селска логика на политиката, че като си купим самолети F-16 ще си оправим нещата, не става така. Предупредих какво ще се случи, защото американската политика се води от принцип за защита на правата на хората. Ние не сме чули САЩ, не чухме и двамата сенатори, които в началото предупредиха, че знаят за всичко, което се случва у нас, обясни той.


Журналистът обясни, че санкциите по Закона „Магнитски“ са на Министерството на финансите на САЩ и са по-строги от тези на Държавния департамент. По думите му разкритията се проверяват от Пентагона, Съвета за национална сигурност, Държавния департамент и накрая президентът подписва изпълнителна заповед, която не подлежи на съдебен контрол.


Относно срещите на американския посланик Херо Мустафа, Агов заяви, че тя не се среща с лидери, за да говори, а за да ги слуша: Посланикът проявява хиперактивност. Да се замислят българските политици, защо тя приема всички партии и изслушва всички.


„Корупцията ни струва милиарди левове“, завърши журналистът.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

7fcc9ef9 2c21 4b0a b01e 677ea93c4ee0

Пеевски се шири в България, а му отесня светът

20210604 100900

Бойко Ноев: Сега ще излязат зависимостите на Гешев към Пеевски, да си подаде оставката