Home » България » Асен Василев: ”Има такъв народ” имат по-агресивна програма за намаляване на разходите

Асен Василев: ”Има такъв народ” имат по-агресивна програма за намаляване на разходите

Вчера във видеообръщение лидерът на ”Има такъв народ” Слави Трифонов представи състава на бъдещо правителство и заяви, че е предложил на трима служебни министри – финансовия Асен Василев, икономическия Кирил Петков и образователния Николай Денков, участие в кабинет с мандата на ИТН. В своя позиция тримата обявиха, че са отказали на Трифонов заради съществени различия във визиите за финансовата политика.

Министър Асен Василев даде кратко интервю по темата пред БНР:

Господин Василев, в какво точно се изразяват съществените различия между и вашите колеги и „Има такъв народ“, за да откажете поканата, която те са отправили към вас?

– Моето мнение е, че трябва да се подхожда балансирано, както подхожда служебният кабинет, а те имат доста по-агресивна програма, що се отнася до намаляне на разходите. Това е основното

Кое друго министерство Ви предложиха и защо не се чувствахте комфортно при това предложение?

– Аз се чувствам комфортно или в икономиката, или във финансите. От други неща не разбирам, така че няма как да бъде полезен

Кое министерство Ви предложиха?

– Задайте въпроса на тях.

Какво мислите за част от приоритетите, обявени от Трифонов, за приватизиране на ББР и концесиониране на някои от инфраструктурните обекти?

– Нека да свърши служебното правителство. След това ще си позволя да коментирам като гражданин.

Казахте преди време в интервю, че сте склонен да продължите да работите това, което правите и сега, но при какви условия, каква конфигурация и с какъв мандат бихте го направили?

– Мисля, че бях доста изчерпателен точно по БНТ – в конфигурация, в която имаме пълна свобода на екип. Имаме ясно разбиране какви са целите и задачите, които трябва да се постигнат в рамките на едно мое участие в едно правителство и имам пълна свобода на действие как да постигна тези цели и задачи. Свобода, каквато имам в момента.

Очевидно“Има такъв народ“ не са гарантирали тази свобода?

– Аз ако не съм в икономиката и финансите – какви цели и задачи да постигна?

Коя друга партия би могла да ви гарантира свобода на действие – бихте ли приели пост при мандат на БСП или „Демократична България?

– Не мога да спекулирам. Аз Ви казах – аз в партийно правителство не бих участвал. Експертно правителство, което е сглобено ясни цели, задачи и хоризонт – това е различно нещо. Честно казано, да гадаем бъдещето е нездраво. Трябва да действаме на базата на това, което е възможно в момента.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената