Home » България » Атанасов: С кабинета „Янев“ президентът показва, че иска да е обединител

Атанасов: С кабинета „Янев“ президентът показва, че иска да е обединител

Сподели новината

Съставът на служебния кабинет „Янев“ изглежда балансиран и солиден, почти всички са със сериозна биография в своята област. Това заяви в „Лице в лице“ по бТВ съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов.

По думите президентът Румен Радев се е опитал да покаже, че иска да е обединител на нацията. Той уточни, че държавният глава не е разговарял с коалицията относно състава на правителството.

„Служебното правителство има основна задача да организира и да проведе честни и прозрачни избори, от „Демократична България“ имаме много сериозни очаквания на първо място към вътрешния министър Бойко Рашков, защото по време на изборите имахме много сигнали за полицаи по места, действали като партийни секретари на ГЕРБ и работели за осигуряването на чадър за купуването на гласове“, заяви Атанасов.

Според него не трябва да се подценява пандемичната обстановка и в тази връзка работата на здравното министерство е от изключително значение.

„Имаме сигнали за злоупотреби с финансови средства в огромни размери. Например, в най-старата болница в България – през последната година в „Александровска“ са се разпоредили с около 80 млн. лв., без решение на Борда на директорите, което си е казус за прокуратурата. Нека Стойчо Кацаров да провери“, коментира съпредседателят на „Демократична България“.

Атанасов обясни, че всички сигнали, с които разполагат ще бъдат предадени на служебния вътрешен министър и уточни, че досега не са ги оповестявали, защото нямат доверие на прокуратурата и кабинета „Борисов 3“.

Относно изнесените сигнали за корупция и рекет в парламентарната комисия по ревизия на предишното управление, Атанасов посочи, че те са само върхът на айсберга.

„Шпицкомандата на ГЕРБ и в пленарната зала, и при заседанието на комисията действаше безскрупулно, за да пречат по всякакъв начин. Няколко факта са очевидни от тези случаи, които бяха изнесени – договаряне за изкуствено надуване на обороти, за да се получават субсидии е лесно проверимо“, каза още той.

Той уточни, че разплитането на твърденията за корупция трябва да тръгне от парламентарните комисии на следващото Народно събрание.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената