Home » България » Атанас Чобанов: Калин Стоянов и Нотариуса са говорили по едно и също време от едно и също приложение

Атанас Чобанов: Калин Стоянов и Нотариуса са говорили по едно и също време от едно и също приложение

Сподели новината

„Ивайла Бакалова и Николай Стайков от Антикорупционния фонд са имали среща с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков в средата на октомври 2021 г. На срещата присъства и тогавашния шеф на ГДБОП Калин Стоянов. Последният сега е вътрешен министър. Минути след края на срещата в сградата на МВР е засечен разговор по мобилно приложение от телефона на Калин Стоянов. Началото на разговора на Стоянов и неговото времетраене съвпадат изцяло с разговор по същото мобилно приложение проведен от Мартин Божанов – Нотариуса.“

Това заяви собственикът на BIRD Атанас Чобанов в ефира на “Евроком“.

„Тези разговори не могат да се определят към кого са, но може да се засече трафик на данни от неговия телефон през мобилния оператор, че започва в определен час и свършва в определен час. Двамата провеждат разговор по едно и също приложение, започващ в едно и също време и с еднаква продължителност“, добави още той.

„Трафичните данни за разговора на Калин Стоянов са придобити в рамките на досъдебното производство, което се води срещу него за оказан натиск над прокурорите по делото Хемусгейт. Данните за разговора на Нотариуса са придобити след неговото убийство – твърдят източници на BIRD“, уточни Чобанов.

„Може да се изведе обосновано предположение, че министърът е контактувал с Нотариуса и му е дал инофрмация за какво се е говорило в кабинета на Бойко Рашков“, подчерта собственикът на БЪРД.

Поставете оценка:
5

Оценка 5 от 4 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар