Home » България » Бабикян и Хаджигенов изнесоха бомбастични доказателства за подслушванията! Поискани са от главния прокурор

Бабикян и Хаджигенов изнесоха бомбастични доказателства за подслушванията! Поискани са от главния прокурор

Папка с доказателства – с нея Арман Бабикян и адв. Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри вън“ се явиха в студиото на Българската национална телевизия днес. Двамата представиха в национален ефир документи, според които спецсъдът е издал разрешение за подслушване на 82-ма души. Те заявиха, че отиват при служебния вътрешен министър Бойко Рашков и няма да ги дадат на главния прокурор.

„Стана ясно, че са подслушвани граждани и политици, Прокуратурата не знае, а Специализираният наказателен съд отрече да е дал разрешения. По-голямата част от материалите са унищожени и това е стара практика. 95% сигурно е, че разрешенията са дадени от Специализираният съд за 82 души. Доказателства има“, настояха те.

Адв. Хаджигенов представи списък с номера, зад които стояли подслушвани хора и заяви, че това разрешение е издадено от председателя на Специализирания съд или заместниците му. Исканията за СРС-тата са без заявител. Според него искането е дошло от главния прокурор, но името му никъде не фигурира в документите.

„Това е, когато главният прокурор направи такова нещо и не остават следи от него. Неговото име там го няма. Само той има такава власт, че да направи това“, посочи той.

Адвокатът обяви, че Настимир Ананиев е бил един от подслушваните, както и Тихомир Василев от „Зелена Овча купел” – човек от миналогодишните протести също е един от подслушваните. Други имена той не спомена, но изброи, че са били подслушвани самият Хаджигенов и Бабикян, вероятно проф. Велислав Минеков, „Демократична България“ – цялата коалиция, политици и други. Според адв. Хаджигенов подслушванията са започнали през лятото на 2020 г. – малко преди началото на протестите.

„Псевдонимът Насимир по една случайност  съвпада с обект на разработката. Обикновено псевдонимите не съвпадат с имената, но явно на Настимир Ананиев не са му намерили нещо друго и са го кръстили Настимир. Той е един от подслушваните“, категоричен бе адвокатът.

„Гражданите трябва да разберат истината“, коментира Арман Бабикян и изтъкна, че с тези доказателства искат да подпомогнат работата на правоохранителните органи.

„Висок и едър човек с каскет ми даде тези документи“, отговори Хаджигенов на въпрос кой е дал данните. Той поясни, че самите СРС-та са унищожени, но има данни, че друга служба е наредила подслушването, каквато практика досега не е имало. Адвокатът определи служба „Вътрешна сигурност“ като цирей.

„Друга служба е получила достъп до базата данни на ДАТО, което не е случвало друг път – дирекция „Вътрешна сигурност“. Реваха във „Вътрешна сигурност“ защо ги махат. Истината е, че „Вътрешна сигурност“ не може да работи по други хора, освен служители на МВР, а сега изведнъж „Вътрешна сигурност“ работи по обикновени граждани, по политици“, каза Николай Хаджигенов.

„Ние правим мини Магнитски. Получихме ясен политически знак от САЩ. Българските служби решиха да работят. Сега им даваме още за какво да работят“, допълни Арман Бабикян.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената