in

Бащата на Кирил Петков нажежи социалните мрежи с драматично послание в защита на сина си

1117295 1

Бащата на икономическия министър Кирил Петков нажежи социалните мрежи с драматично послание в защита на сина си. Биологът най-после се намеси в скандалния казус за канадското гражданство на наследника си, което се превърна в основна атака срещу служебния кабинет в последните 10-ина дни. Петков-старши не спести остри изводи и отсече, че подобна жертва, каквато е направил Кирил, не би направил никой.

Ето и постът на Петко Петков в социалните мрежи, което предизвика силна подкрепа от симпатизантите на министъра:

Искам да кажа, че това, което жертва Кирил – да се откаже от Канадското си гражданство, аз не бих могъл да направя.

Канада е една прекрасна държава и тя ни е дала много повече от българската държава, и двамата я обичаме много. Кирил намери сили в себе си и за доброто на България, направи своя избор и се отказа. В канадската практика няма такъв прецедент – някой доброволно да се откаже и после като кандидатства, да си го получи обратно.

Дано Господ помогне, дано неговата жертва не е била на вятъра!

Хронологията е следната: отначало го подцениха. После той с усмивка спря милиардите на крадците, които от 30 години смучат от нашите пари. Те си помислиха: добре, ще го приемем в нашия клуб и също ще ръфа кърваво месо от робите, но -изненада! Какъв е тоя? Не иска да ръфа, а иска да се бори за робите? Такъв не сме виждали. Трябва да го оваляме в лайна и да го изплашим.

До тук така. Да видим как ще продължи.

Петко Петков има силна връзка със сина си и двамата често действат като тандем. Биологът стана известен по време на фаталната експедиция на Боян Петров на Шиша Пангма. Тогава, двамата със сина му заминаха за Непал и със собствени средства се включиха в акцията по издирването на алпиниста.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

9fba97588 kiril petkov2

Крис Попов: Кирил Петков и с пет гражданства да бъде той е един от най-кадърните министри

768x432 17

Балабанов към Гешев: Ще продължим да ви викаме. За да си го спестите, подайте оставка