in

Безлов: ”Магнитски” може да изтрие до 50 процента от приходите на футболни клубове

ecf66d123 bezlov

Санкциите по закона ”Магнитски”, които обхващат и свързаните лица, може да изтрият до 40 – 50 процента от приходите на някои наши футболни клубове и ще засегне сериозно рекламния пазар в този спорт. Това прогнозира Тихомир Безлов, старши анализатор в Центъра за изследване на демокрацията пред БНР.

„Все още има неяснота какви ще са последствията и ограниченията за компаниите, като например за спонсора на футболната Първа лига и на ЦСКА 1948, защото не е ясно какво точно ще реши финансовото министерство. Проблемът е, че липсва специален закон, свързан с тази ситуация. Но от опита на други страни в Европа се вижда, че често свързаните лица нямат особена вина затова, че са попаднали в тези списъци“, обясни Безлов.

„Проблемът е, че футболът в страната е много силно доминиран от хазартните компании. За мен е проблем и че една и съща фирма спонсорира първенството, а издържа и футболен клуб“, уточни той.


По повод на „Левски“ и обещанията на кандидат-собственика Джоузеф Диксън, Безлов заяви: „Много мътна ситуация! Хора, които наблюдават „Левски“ отвътре, са скептични. Ако вкара тези 5-6 милиона, които са от изключителна важност за „Левски“, ще означава, че има някаква реалност в тази оферта.“ Каква е икономическата логика да станеш собственик на футболен клуб в България? Това е проблем от 90-те години. Защото няма пряка икономическа полза, а се опитвате по този начин чрез политиката да получите икономически предимства. Така беше с Михаил Чорни, Васил Божков, с Мултигруп, с Прамод Митал и „Кремиковци“, допълва Безлов.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

79903bd02 kmet kalofer

Кметове искат от премиера да махне общинските съвети

ce7bafbf1035472181235567598b2578

Защо е полезно да ядем череши?