Home » България » Бивш пилот: Дефект в мишената е основната версия за падането на МиГ-29 в Черно море

Бивш пилот: Дефект в мишената е основната версия за падането на МиГ-29 в Черно море

Сподели новината

Дефект в мишената е основната версия за падането на изтребителя МиГ-29 в Черно море, смята Величко Дерузов, пенсиониран пилот на изтребител в авиобаза „Граф Игнатиево“.

„Мишената се пуска на 9000-10000 метра височина и пада с 3-4 метра в секунда, което е достатъчно за един пилот да я порази. При тази мишена скоростта на падане е била висока, тъй като парашутът й се е скъсал, което е довело до снижаване на изтребителя под 2000 метра. А при такава мишена не трябва да се слиза под 4000 метра“, обясни той.

Дерузов не изключва пилотът да е допуснал грешка в стремежа си да порази целта. „В самолета има система, която оповестява наближаването на опасна височина“, каза още бившият пилот.

Инцидентът, при който загина майор Валентин Терзиев, се случи преди две седмици в района на Шабла. Все още няма официална версия за авиокатастрофата.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената