Home » България » БОЕЦ: От ”Има такъв народ” и ”Демократична България” да инициират оставката на Иван Гешев

БОЕЦ: От ”Има такъв народ” и ”Демократична България” да инициират оставката на Иван Гешев

Председателят на Гражданско движение ”БОЕЦ” Георги Георгиев отправи апел към ИТН и ”Демократична България” за свалянето на Иван Гешев. Според него това не е самоцел или фиксация, а и съвпада с желанието на самите партии.

„Докато Гешев е на власт всеки опит за съдебна реформа, борба с корупцията, всеки опит за справедливост, за спирането на източването на милиарди от бюджета е обречена“, допълни Георгиев.

Той допълни, че другите, които трябва да подадат оставки са Висшият съдебен съвет, съставът на СЕМ, както и шефът на БНТ Емил Кошлуков.

По думите на Георгиев, БОЕЦ продължават да преследват своите цели, които включват закон за лустрацията, електронно дистанционно глсауване и закон за гражданския контрол върху управлението.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената