Home » България » Божков: Лично Борисов ми казваше: „Правим така, работиш така, ходи при Влади да се разберете“

Божков: Лично Борисов ми казваше: „Правим така, работиш така, ходи при Влади да се разберете“

„Ало, дай да се видим за малко. Правиш това, това и това или приключваме. С други думи: „Даваш толкова или бизнесът ти и ти не съществувате“. Това ми го е казвал лично Борисов и ме е пращал при Влади Горанов да уточним условията и сумите. Това разкри бизнесменът Васил Божков. Водещият Сашо Диков уточни, че в днешното издание на “ЕвроДикоф” излъчват неизлъчени моменти от съвместното интервю с колегата му Цанов и бизнесмена.

По думите на Божков рекетът върху него се е осъществявал с директни контакти. „Като партия не са взели нищо, да, но като Бойко Борисов и Влади Горанов стотинка не са взели, взели са милион“, посочи той.

„Със Севда нищо не съм правил и тя с мен също. Просто взимаше едно пликче за г-н Борисов и заминаваше. Сумата в пликчетата беше различна, в зависимост от нуждите. Тези пари бяха извън договорката“, разказа бизнесменът.

Според Божков са му наложени санкции заради сигнала, който е подал на Щатите. „аз подавам сигнала, те ме обвиняват мен. Значи си пазят кучетата“, добави бизнесменът.

„За мен тези санкции са тотално смешни, защото така или иначе всичко ми е блокирано – първо от НАП, после от прокуратурата, а след това и от КПКОНПИ. „Магнитски“ въобще не ме докосна. Плюс това този закон се отнася за граждани на Щатите или работещи там, за активи и сметки в САЩ. Аз такива нямам. Най-интересното е, че мен ме сложиха в един кюп с Шиши. Аз по „Магнитски“ и Шиши по „Магнитски“, което е смешно“, каза Божков.

„Кой го предупреди Шиши, за да си прехвърли всичко и сега той е един обикновен беден човек – няма нищо. Нито имущество, нито пари по сметки. Де факто „Магнитски“ и него не го засегна. Според мен това е двойният аршин на американците“, добави той.

„Защо американците не са назовали кой е корумпираният политически лидер? „Сигурно пак пазят някого. Въобще не ми е ясно кой е. Аз не признавам да съм подкупвал никого. Първо Бойко и Влади ме ограбиха, второ – те твърдят, че съм подкупвал служител с по 5 хил. лв. на ден. В моя сигнал е доказано ясно, че аз не съм контактувал със служители от Комисията по хазарта, единствено с финансовия министър, който не ме допускаше до тази комисия“, коментира още Васил Божков.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената