Home » България » Бойко Найденов: Не съм оптимист дали ще бъде разкрита докрай схемата на Нотариуса

Бойко Найденов: Не съм оптимист дали ще бъде разкрита докрай схемата на Нотариуса

Сподели новината

„Не съм голям оптимист дали ще бъде разкрита докрай схемата, по която е действал убитият Мартин Божанов – Нотариуса”. Това заяви бившият директор на Националната следствена служба (НСлС) Бойко Найденов пред Нова тв.

„За всички е ясно, че там има някакви обвързаности, които тези колеги би трябвало да изчистят максимално бързо. Да излезе прокуратурата от устата на хората”, каза Найденов по повод обвиненията между бившата ръководителка на Районната прокуратура на София Невена Зартова и на Градската прокуратура.

По времето на Бойко Найденов не е имало група „Семейството” в прокуратурата, увери той. „Най-малкият намек предизвикваше свикване на съвещание сутринта и бърза реакция – защо някъде се говори нещо подобно”, обясни бившият главен прокурор (ноември 2012 – януари 2013 г.). На Прокуратурата е възложено да провери дали има престъпни групи в самата нея и да ги разкрие, каза той.

Според него в някои моменти се злоупотребява със следствената тайна и нейното опазване има субективен фактор. „За едно производство се представят доказателства, включително и събрани със СРС, по други се отказва да се говори”, каза Найденов.

Според него човешкият фактор е решаващ при определянето и разкриването на следствената тайна.

За промените в Закона за съдебната власт Найденов каза, че „всичко се опира на това как ще се изпълни”. „Прокуратурата, оставена сама на себе си, ще се възпроизвежда. Прокуратурата работеше по-добре, когато нямаше ВСС, защото преките ръководители изисква. Не казвам, че това трябва да се върне, но да се замислим какви хора влизат във ВСС, кой ги слага за какво да направят”, допълни Найденов.

Поставете оценка:
3

Оценка 3 от 2 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар