Home » България » Бойко Ноев: Примката с взривовете и отравянето на Гербев се затегна

Бойко Ноев: Примката с взривовете и отравянето на Гербев се затегна

Примката на международните разследвания по случаите с взривовете и отравянето на Емилиян Гербев се стегна и с напредването на времето фактите се изясняват. Това каза Бойко Ноев за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“. Според него българската прокуратура повече от 2 години прави всичко възможно да отклони разследването, за да не се разбере истината, че следите от това, което се е случвало, са български.

„Като свидетел по делото за отравянето, макар че бях призован по други причини да бъда свидетел, съм запознат с детайли по тези разследвания особено по това, което се прави в чужбина. И мога да ви кажа без никакво съмнение, че следите отиват в най-високите етажи на властта: в прокуратурата, в изпълнителната власт и в службите. Това, което прокуратурата се опитва да направи последните няколко дни трескаво, е да създаде впечатлението, че тя много се е загрижила да разкрива руски шпиони. Това го правят, защото примката на международните разследвания се стегна и колкото повече времето напредва, толкова повече се изясняват фактите“, обясни Бойко Ноев и допълни, че Русия е имала български помагачи в шпионските скандали, защото интересите съвпадат.

Според него това е стратегическата корупция, която обединява сенчестите кръгове на България и Русия в областта на енергетиката, на отбранителната индустрия и на други ключови области. Бойко Ноев категорично заяви, че има свидетелства и документи за продажбата на българските интереси в областта на оръжейната индустрия.

„Казвам на слушателите, казвам и на прокуратурата, има документи не само в България, които ясно показват, кои са участвали в тези разговори. Това е сегашният министър -председател в оставка Борисов, Томислав Дончев, а също и Караниколов. Това са хората, които са записали със златни букви предателството на българските оръжейни интереси“, допълни Бойко Ноев.

Той обясни за тайните договорености, че България е приела руските искания за построяването на „Турски поток“, на АЕЦ „Белене“ и да се даде на Русия контрол върху оръжейната индустрия. Според него, всичко което прави Борисов в последните месеци, е търсенето на индулгенции за предателската политика на правителството по отношение българските интереси в полза на Русия.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената