in

Бойко Рашков: Българският избирател иска промяна и ще я получи

zx860y484 3369734

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков увери в сутрешния блок на bTV, че няма ведомствена чистка, а смяна на кадри. Рашков заяви, че българският избирател иска промяна и ще я получи, но тази промяна не може да се реализира без смяна и на ръководители в отделните ведомства.

„Тези двама души, с които се напълниха медиите, са просто на пенсионна възраст и няма нищо по-естествено тогава когато човек е предявил право на пенсия, да бъде изпратен с необходимото уважение“, коментира Рашков.

„Нека да не мислим, че има незаменими хора. Няма такива. Както тези длъжности лица, моето уважение към тях, те са били дълго време в системата на МВР, но както има начало, така има и край при кариерата на всеки един.

Така че в това няма нищо не естествено. Аз така се изпратих и с гл. секретар на МВР като благодарих от името на министерството за неговата работа в системата“, коментира той.

„Чистките направиха и ще направят гражданите. Чистките са резултат от гражданското недоволство“, подчерта Рашков.

Той съобщи, че много служители на МВР са се разболели, когато служебният министър е стъпил в длъжност „Държавата в момента е без ръководства на службите ни за сигурност. До месец септември те няма да бъдат ръководени от тези, които са назначение по предложение на предишния министър-председател“, добави служебният министър.

„Чистка няма. Има смяна на кадри и ще има такива смени на кадри. За никого не е тайна, че всички ръководни длъжностни лица в момента, които оглавяват структури в МВР и в службите за сигурност, са насадени от предишното правителство“, подчерта той.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

Screenshot 2018 10 12 11 19 44

Александър Симов: В БСП има различия, но нищо драматично не е станало

0000327890 article3

Проф. Огнян Герджиков: Съставът на служебното правителство е много добре подбран