Home » България » Бойко Рашков: Когато Борисов говори за дамаджани, нека има предвид, че покрай това са купувани техните гласове

Бойко Рашков: Когато Борисов говори за дамаджани, нека има предвид, че покрай това са купувани техните гласове

Сподели новината

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков оповести пред БНР, че разпитвани свидетели са потвърдили, че в Пловдив са купувани гласове по 30 лв.

„Искам да поздравя служители на МВР с професионалния празник на нашето министерство – 5 юли. Искам да им пожелая много усилия, много здраве и успехи в работата. Те доказват, че могат да постигат резултати, защото МВР има огромен капацитет и е важно той да се използва в името на закона и държавата и отделния български гражданин. Те постигат това и заслужават признанието на целия български народ и моята благодарност, която изказвам от сърце“, поздрави той служителите на ведомството по повод 142-ата годишнина от създаването му.

„Не знам дали Борисов има подготовката и образованието да дава оценки на полицаите, защото е завършил друга специалност, която няма общо с действията на един истински полицай. Нека не дава подобни оценки, защото те доста излагат фигурата на един бивш премиер. Не може да каже той след 30 години на Преход, че някой започва и действа по милиционерски, както е работено до 1989 г. Той очевидно разсъждава с критериите от преди 30 години, когато е бил на 20 години и пак не е разбирал нищо от тази работа, защото не е бил в системата. Сега си позволява да отправя критики към ръководството на МВР и да го обвинява, че връщаме назад колелото на историята с 30 години“, заяви Рашков в предаването „Преди всички“ на националното радио, цитиран от „Фокус“.

„Няма как Борисов да знае какво става по една проверка за купуване и продаване на гласове и изведнъж се обажда от Рибарица и казва същото, което казва един зам.-районен прокурор от Пловдив, което е далеч от истината. Там има развитие. Тази връзка е много странна, по-скоро прекалено ясна и дразнеща. Това поставя въпросът кой е главният прокурор в държавата. Главен прокурор е този, който го командва Иван Гешев, а той се управлява от този, който вчера говори за дамаджани от Рибарица и се казва Борисов. Не може бившият министър-председател да омаловажава труда на полицейските служители, които са разкрили в Пловдив престъпление, свързано с изборните престъпления. И понеже Борисов се подиграва с полицейските служители и то точно на професионалния празник на МВР, иска ли той да кажа какво престъпление с оглед дейността на коя партия са разкрили полицейските служители в Пловдив? За ГЕРБ. Прокурорът, който се изказа, обръщайки внимание на някакви дамаджани, които дали ще имат правно значение ще зависи от бъдещия процес, и никой не може да каже имат ли доказателствена стойност“, каза още той.

„Нека да каже прокуратурата разследване ли е това. До онзи ден този младши прокурор или зам.-районен прокурор казва за една медия, че там били неясни нещата, че няма данни за каквото и да било и ръководството на МВР обърнало закона така, че полицаите разследват без прокурорите. Това е абсолютна лъжа. Този прокурор явно иска да има кариера в ГЕРБ. Тази инсинуация, повторена от Борисов, няма нищо общо с действителността. Това, че не е докладвано на прокуратурата, не отговаря на действителността. На прокурорите е докладвано вчера, че има доказателства, които са докладвани на прокуратурата. Разследването върви, има разпитвани свидетели пред съдия, които потвърждават, че са купувани гласове по 30 лв.“, посочи министърът

„Когато Борисов говори за дамаджани, нека има предвид, че покрай тези дамаджани има няколко души, които са били обект на купуване на техния вот във връзка с изборите на 4 април. Възниква и друг въпрос. Излиза, че органите на МВР не трябва да работят по случая на 4 април. За 11 юли по неговата логика вероятно трябва да работят през септември“, добави Рашков.

„Полицейските органи са имали информация за тези лица, които са били обект на претърсване, от много дълго време преди тази случка, но над тези лица е имало чадър точно от такива лица, които са много активни в медиите – да омаловажават труда на полицейските служители, което аз няма да позволя. Поздравявам тези служители за упорития им труд“, допълни той.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената