in

Бойко Рашков намекна за прокурорски саботаж на проверката на подслушването

b69b289a6b5a4824af018425deeb134c

Прокурори са започнали да привикват служители на МВР, назначени от вътрешния министър Бойко Рашков да проверяват скандала с подслушването на политици. Това е потвърдил МВР-шефът пред Bird.bg.

По негова заповед преди дни са започнали проверки в две служби на МВР – „Вътрешна сигурност“ и ГДБОП. Назначена е била комисия по проверката. Веднага от прокуратурата са започнали да постъпват искания за даване на информация за същите служители.

Във вторник вечерта в кабинетите им са започнали обиски. Според Bird.bg тези действия са били разрешени от спецсъда.

Служителите на МВР са били привиквани за разпит в Националната следствена служба. Сред търсените за разпит фигурирали дори имената на новите шефове на ДАНС и ГДБОП – Пламен Тончев и Калин Янков.

Според Рашков целта на всичко това е да се компрометира проверката на скандала с подслушванията. Той е заявил, че има информация, че в последните дни са унищожавани голямо количество документи. Заради привикване от страна на прокуратурата е бил принуден да подмени двама от служителите в проверяващата комисия.

Досега от прокуратурата не са давали никаква информация за подобна акция. По скандала с подслушването държавното обвинение досега мълчеше. Само веднъж бе съобщено, че e възложена проверка на Бюрото за контрол на СРС.

Според различни твърдения броят на подслушваните политици от опозицията може да надхвърля 80 души.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

bfb9a64a1e0d801eaaedee1169a39e6c

Бойко Борисов: Готвят измама на изборите

b213d4be00d543278e84bd699bb6a69a

Соня Момчилова: Изумена съм от опусите на ГЕРБ!