Home » България » Бойко Рашков: Няма да започнем война, армията ще се присъедини само когато имиграционният натиск се увеличи

Бойко Рашков: Няма да започнем война, армията ще се присъедини само когато имиграционният натиск се увеличи

Сподели новината

Поради политическия процес в Афганистан много граждани на Афганистан се обръщат към Турция с цел да достигнат до европейските страни. Ние сме не само под натиск от афганистански граждани, но и под натиск от сирийци.

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков изрази това на трибуната на парламента пред членове на Конгреса по време на изслушване относно имиграционния натиск. Той също така посочи, че в сравнение с миналата година натискът се е увеличил 6-7 пъти. Основната опозиционна сила е щабът на Гранична полиция. Той има голям потенциал по отношение на работна ръка и оборудване.

Ако натискът се увеличи, тогава, както вече споделихме, планираме да включим силите на Министерството на отбраната. Тук обаче искам да изясня, че не става въпрос за започване на война, защото съм чул някои обяснения. Не, ние ще използваме армията само когато нямаме друга възможност да компенсираме имиграционния натиск, обясни министър Рашков. По отношение на контрабандистите министърът на електроенергията каза на законодателите, че има близо 200 наказателни дела срещу контрабандистите.

По отношение на повредената част от граничната ограда между България и Турция, Бойко Рашков обясни, че регионалните лидери на Ямбол, Бургас и Хасково са се договорили, че граничната полиция ще управлява оградата по -ефективно в бъдеще. Той добави, че поддръжката на оградата ще струва около 3-4 милиона лева, за да стане по-надеждна.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената