in

Борислав Сандов за Кирил Петков – той обича България, доказвал го е с казусите, които открито защитава

2021 08 17 06.52.47

За всичките години, в които се познавам с Кирил Петков, мога да ви кажа само, че той обича България. Доказвал го е с каузите, които открито защитава, както и с действията си там, където държавата често отсъстваше. Доказа го и с действията си като министър. Мога да ви разказвам много за битките ни в защита на природата, за иновациите и зелените технологии, или за издирването на Боян Петров в Хималаите, защото имам преки наблюдения и лични разговори с него в тези моменти.

Гротеска е неговото канадско гражданство от преди заемането на поста на министър да се представя като скандал, още по-малко като някакво антибългарско действие. При това от загубилите всякаква легитимност да защитават българските интереси ГЕРБ. Да напомням ли кой построи Турски поток с руски газ през България?
И само да ви кажа, независимо какво ще отговорят от посолството на Канада, сигурен съм в следното:

  • Всички решения на Министъра на икономиката и на Служебното правителство ще се запазят. Има ясно тълкуване за правна сигурност в нашата Конституция.
  • Кирил Петков няма да се откаже да работи за благото на българската икономика и за страната ни, защото така е възпитан.
    И все пак се надявам, че Канада е приела датата на волеизявлението като дата на прекратяване на гражданството на Кирил Петков, защото така е редно.
    Време е да обърнем внимание към преодоляване на кризите (здравна, екологична, икономическа, социална, бежанска), вместо да бъдат атакувани хората, които дават решения за тях.
Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

Тошко Йорданов Румен Радев 1280x853 1

Радев отново се среща с партиите за съставяне на правителство

4ff4b91a77416db4ad87d57e3bfe57ec kyo 9878 01 compress80

Димитър Иванов: Защо не се търси отговорност на Борисов по закона за администрацията