Home » България » България има план Б за горивата след отпадане на дерогацията на „Лукойл“

България има план Б за горивата след отпадане на дерогацията на „Лукойл“

Сподели новината

От началото на дерогацията минаха 18 месеца. Това припомни пред бТВ икономическият министър Богдан Богданов.

През това време „Лукойл“ е трябвало да се подготви да премине на неруско гориво. Дали ще скочат горивата, зависи от външните пазари.

Богдан Богданов не очаква скок на цените им. Страната ни има готовност да внасяне горива от други страни. Лукойл няма да има ограничения да изнася продукти от неруски продукти. Имаме готовност да поемем контрола, каза министърът. Държавата има план Б, увери Богдан Богданов.

Един от най-изгодните варианти за внос е Черноморския регион, както и от други места. Важно, по думите му, е служителите на рафинерията да запазят работните си места. Той е спокоен за бъдещето на кабинета.

Той не вижда аргументи да подаде оставка. 350 обекта са се включили в инициативата „Достъпно за вас“.

Самият Богданов се е възползвал от инициативата. Инициативата сработва, категоричен бе той. Инфлацията намалява, каза още министърът на икономиката.

Военната ни промишленост работи на максимален капацитет. Няма ограничения за износ на въоръжение към Украйна. Няма нищо лошо тази индустрия да се развива, подчерта министър Богданов.

Поставете оценка:
2.2

Оценка 2.2 от 19 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар