Home » България » Български евродепутати: Руската пропаганда не спира с опитите да пробие в европейските структури

Български евродепутати: Руската пропаганда не спира с опитите да пробие в европейските структури

Сподели новината

След медийните разкрития, че латвийски евродепутат е руски шпионин и е работил за руските служби за сигурност, Европарламентът се захваща с разследване на този и други подобни подозрения за намеса. Специална комисия ще разследва случая и ще търси колко дълбоко е руското влияние в Европарламента, припомня Евронюз България.

Според евродепутата от ЕНП/ ГЕРБ Андрей Ковачев в изказванията на независимата латвийка Татяна Жданока и в нейните гласувания е прозирала явно проруската ѝ нагласа и пропаганда. А в последните месеци руските служби са се активизирали. Преди седмица Европейският парламент започна разследване на твърдения в медии, че Жданока е работила като руски агент в продължение на няколко години

Русия винаги е търсила начин да влияе на членовете на европейските институции, твърди и евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Петър Витанов.

Руската пропаганда не спира с опитите да пробие в Общността, убеден е евродепутатът Илхан Кючюк, давайки пример и със шпионския скандал със служител на ГДБОП у нас, който е обменял информация с руските разузнавателни служби.

Радан Кънев обърна внимание на водещата роля на разследващите, не само органи, но и медии.

„Част от евродепутатите се опасяват, че може да има още техни колеги, обслужващи интересите на Русия“, каза Андрей Ковачев от ЕНП/ ГЕРБ.

В пленарен дебат с представители на Съвета и Европейската комисия евродепутатите днес разгледаха по-широко руските опити за намеса в демократичните процеси на Общността и обсъдиха какво може да направи Европейският съюз за справяне с тези проблеми. В четвъртък дебатът ще бъде закрит с резолюция, която ще бъде подложена на гласуване.

Поставете оценка:
1.9

Оценка 1.9 от 26 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар