Home » България » Важните новини във ФАКТИ на 01.04.2024 г.

Важните новини във ФАКТИ на 01.04.2024 г.

Сподели новината

Четирима от кабинета „Денков“ не желаят да участват в служебното правителство на Главчев

Има два нюанса, които искам да изразя. Самият Димитър Главчев заяви, че служебният кабинет трябва да е политически неутрален, а аз съм член на Политическия съвет на „Продължаваме промяната“. Това изключва по дефиниция участието ми в служебния кабинет. На второ място решение за участие на министри от страна на ПП в кабинети, които не са на ПП, трябва да се вземат от органите на партията.
Това заяви след днешното заседание на Министерски съвет министърът на регионалното развитие в оставка Андрей Цеков, който отговори на въпрос би ли участвал в служебния кабинет на Димитър Главчев, предаде репортер на Novini.bg.

Денков ще отговаря на въпроси на живо във фейсбук

Министър-председателят в оставка акад. Николай Денков обяви, че ще отговаря на въпроси на граждани в четвъртък, 9 април.

„На 9 април се очаква кабинетът да предаде властта на служебното правителство, което трябва да организира честни избори. По този повод, както и за да отчете свършеното през 10-я месец от своето управление, министър-председателят акад. Николай Денков ще отговаря на въпроси на граждани и медии в четвъртък, 4 април, от 09,30 часа на живо на страницата на Министерския съвет във Фейсбук“, съобщават от МС.

Въпроси към премиера могат да се задават предварително в коментарите тук, както и по време на живото излъчване на страницата на Министерския съвет във Фейсбук.

Европрокуратурата подхвана строежа на тунел „Железница“, претърсват шест компании и четири частни имота

По искане на българския клон на Европейската прокуратура в София се извършват обиски в шест компании и четири частни имота в две български области. Това съобщават на сайта Европейската прокуратура.

МВР показа заповедта за назначаването на съпругата на Нотариуса в ГДБОП

МВР излезе с позиция относно заповедта за назначаването на Гергана Божанова, съпруга на Мартин Божанов – Нотариуса, в ГДБОП.

КЕВР утвърди цена на природния газ за месец април

Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цена на природния газ за м. април в размер на 58,84 лв./MWh, без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС. На тази цена „Булгаргаз“ ЕАД ще продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия. Цената е с около 2 % по-висока от цената на природния газ през м. март, която беше в размер на 57,59 лв./MWh, съобщиха от пресцентъра на КЕВР.

Калин Стоянов: Публичните атаки към мен не стихват. Използват се внушения на неистини и откровени лъжи!

„Публичните атаки към мен от определени кръгове от хора в медийното и интернет пространство не стихват! Използват се внушения на неистини и откровени лъжи! Затова съм длъжен да заявя категорично: Не познавам, не съм се срещал и разговарял лично или чрез други лица, по телефона, включително и чрез мобилни приложения, с Мартин Божанов – Нотариуса!“. Това написа вътрешният министър в оставка Калин Стоянов на страницата си във Фейсбук.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар