Home » България » Важните новини във ФАКТИ на 02.04.2024 г.

Важните новини във ФАКТИ на 02.04.2024 г.

Сподели новината

Калин Стоянов: Не позволих да ми нареждат кой, къде и на каква длъжност да бъде поставен

Единственият човек, с когото съм разговарял, този, който ме покани да бъда част от кабинета „Денков“ като експерт – това е Кирил Петков. Виждам, че се обърна срещу мен. Това заяви министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов, предава Нова.

За трети пореден месец държавната хазна е на плюс

Бюджетът към края на март се очаква да приключи с излишък в размер на 400 млн. лв., или 0,2% от прогнозния брутен вътрешен продукт (БВП) на България, съобщава Министерството на финансите, базирайки се на предварителни данни.

Събориха незаконен хотел на Вълка на язовир „Искър“

Столичната община започна събарянето на незаконен хотел край язовир „Искър”. Фирмата, която изгражда постройката, е собственост на бизнесмена Румен Гайтански-Вълка. Екипите бяха посрещнати от заключена врата, път, блокиран с голям автомобил и заповед, която спира движението, заради бременни кошути.

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването ВИДЕО

Кирил Петков: „Ние започваме да показваме данни. Това, между другото, може да го види и г-н Борисов – коефициентът на плодовитост, който измерва раждаемостта. По време на ГЕРБ тя е много ниска. ГЕРБ свършва да управлява и тя скача нагоре.“

Доц. Красен Станчев: Политическият хаос увеличава разходите с до 600 млн. лв.

Обикновено преди избори винаги има очаквано увеличаване на всички възможни доходи, включително субсидии към онези, които биха гласували или биха подкрепили онези, които ще участват в изборите. Това каза доц. Красен Станчев, основател на Института за пазарна икономика, бивш депутат, сега преподавател в Софийски университет „Свети Климент Охридски“.

Почина собственик на мощна строителна фирма

Внезапно почина строителният предприемач 65-годишният Антон Муртов, съобщава struma.com.

Румен Христов: Даването на добавки на пенсионерите беше една традиция

Даването на добавки на пенсионерите беше една традиция, която се наложи през последните години. Има очакване, както за коледни така и за великденски надбавки. Тази част от гражданите на населението го заслужава, това е един жест към тях и те го заслужават. Това заяви председателят на СДС Румен Христов в предаването „Още от деня” по БНТ.

МВР срещу ген. Атанасов: С изненада разбираме, че министърът носи отговорност за големия брой недействителни бюлетини

Продължават политическите нападки към Министерството на вътрешните работи. Този път откровените неистини се разпространяват от народен представител и съпредседател на политическо обединение.

„Мерцедес“ „паркира“ под боклукчийски камион в София

Тежка катастрофа е станала на булевард „Симеоновско шосе“ в София.

Асен Василев се обяви за увеличение на пенсиите

Моята позиция винаги е била за трайно увеличение на пенсиите, а не еднократни помощи. Това каза на брифинг министърът на финансите в оставка Асен Василев.

Кирил Петков: Мария Габриел предложи Калин Стоянов

Мария Габриел предложи Калин Стоянов. Това написа в своя Фейсбук профил лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. „Когато се съставяше кабинета Денков-Габриел, първото предложение за министър на вътрешните работи дойде от Борисов.

Откриха наркотици в тайници по поречието на река Марица

Откриха наркотици в тайници по поречието на река Марица в Пловдив, съобщиха от полицията.

ГЕРБ и ДПС предлагат великденска добавка за пенсионерите

„По инициатива на парламентарните социална и бюджетна комисия ще внесем предложение с промени в бюджета на НОИ за предоставяне на 75 лв. за пенсионерите под линията на бедност по повод Великденските празници. Това ще струва 40 млн. лв.“, съобщиха Деница Сачева, Теменужка Петкова и Рая Назарян от ГЕРБ-СДС, и Йордан Цонев и Станислав Анастасов от ДПС.

„Тези разходи не касаят трансфери от бюджета, ще има вътрешни размествания в бюджета на НОИ“, поясни Цонев.

Във връзка с взаимните обвинения за провалените преговори за съставяне на редовно правителство, депутатът от ГЕРБ Рая Назарян заяви: „Не е вярно, че отиваме на избори заради ГЕРБ. Ние сме тези, които подписаха споразумението, за да не отидем на избори“.

„Споразумението с подписа на Мария Габриел се намира у Кирил Петков“, допълни Деница Сачева.

Андрей Райчев: Ако Главчев „изтанцува този танц“ с десните, със своите и с Радев, може да създаде дълъг кабинет

В много странна ситуация се озова електоратът. Не мисля, че нищо не се случва. Това каза пред БНР социологът Андрей Райчев и уточни:

Поставете оценка:
3

Оценка 3 от 2 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар