Home » България » Важните новини във ФАКТИ на 02.11.2023 г.

Важните новини във ФАКТИ на 02.11.2023 г.

Сподели новината

Проектобюджет 2024: Скок на пенсиите с 10%, майчинските за втората година на детето – 933 лева

Ръст на пенсиите с около 10% през юли догодина. Това предвижда проектът за бюджета за 2024 г., съобщи за bTV председателят на синдикат “Подкрепа” Димитър Манолов след среща в Министерския съвет.

Демерджиев: Вътрешният министър се страхува да не настъпи мотиката

Изборите по закон се организират от Министерския съвет. Това беше основна задача. Резултатите говорят сами по себе си. Доверието в изборния процес беше сринато, след като на няколко избора поред се правиха всякакви опити да бъде повишено доверието. Сега за една седмица се постигна крах в доверието в изборния процес. Това каза бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев в студиото на „Денят ON AIR“.

Борис Бонев: Пред нас не стои алтернатива Григорова да спечели, Борисов се оправдава

Няма да има сглобка. Има часове видеоматериал, в който аз категорично и последователно отстоявам тази теза. Причината е много ясна – идеята на нашето обединение, идеята да участваме заедно на избори, битките и борбите, които всяка една от тези партии е водила през годините, води до едно единствено нещо – да махнем ГЕРБ от управлението на София. ГЕРБ управлява лошо този град 18 години, не БСП, не ВМРО, а ГЕРБ. Това каза избраният за общински съветник от коалицията ПП – ДБ -Спаси София Борис Бонев в студиото на „Деня ON AIR“.

Социолог: Съдбата на сглобката не е застрашена

Без никакво съмнение има битка между двамата кандидати за кмет на София. Това каза в предаването „Денят на живо“ по Нова Нюз социологът Марчела Абрашева.

Първо във ФАКТИ: Влак уби човек на гара Пловдив

Влак уби човек на гара Пловдив, научи ФАКТИ. Композицията е влезнала от входните стрелки от страна на гара Тодор Каблешков.

Делян Добрев: Загубихме много гласове, защото много хора в нашата листа играха за себе си мажоритарно

Най-голямо впечатление на последните избори направи големият брой невалидни бюлетини. Ние загубихме много гласове, защото много хора в нашата листа играха за себе си мажоритарно, защото не обясняваха добре на избирателите, че освен преференцията, трябва да зачертават и номера на партията (7-та). Друг проблем при машините е, че ако гласуваш за мажоритарно, не можеш да се върнеш да гласуваш за кмет. Трябва да анулират гласа ти. Трябва да свикнем да упражняваме това свое демократично право. Изборът ни ще предопредели какво ще се случи с нашия град в следващите четири години. Това заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в предаването „Лице в лице” по БТВ.

Гвоздейков: Не съм отказвал среща на нито един бранш, жп превозвачите търсят сензация

Не съм отказвал среща с нито един бранш, от железопътните превозвачи търсят единствено сензация. Това заяви на брифинг министърът на транспорта Георги Гвоздейков, отговаряйки на обвиненията от страна на Асоциацията на предприятията в жп транспорта, които днес се оплакаха от увеличение на таксите за достъп до железопътната инфраструктура в България.

Сабрутев: Напоследък Борисов често се шегува

Напоследък господин Борисов често се шегува. Но сериозните неща са, че ако не се направи реформа в службите, които с тяхното активно мероприятие успяха да откраднат вота на над 400 000 българи, наистина ще е трудно да се продължи напред.

ДПС размаха пръст на ГЕРБ и ПП-ДБ: Престанете с ултиматумите, защото след изборите ще трябва да управлявате заедно

След разменените нападки от страна на ГЕРБ и ПП-ДБ на тема местни избори, думата взе третият участник в „сглобката“ – ДПС.

Председателят на Селскостопанската академия Мартин Банов излиза от ареста без мярка за неотклонение

Софийският апелативен съд пусна от ареста председателя на Селскостопанската академия инж. Мартин Банов. Той излиза на свобода без мярка за неотклонение, съобщи БТА.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар