Home » България » Важните новини във ФАКТИ на 03.11.2023 г.

Важните новини във ФАКТИ на 03.11.2023 г.

Сподели новината

Асен Василев: Без коледни надбавки за пенсионерите, но „Лукойл“ ще плати 400 млн. лева

Пенсионерите обаче няма да имат коледни надбавки. До края на годината „Лукойл“ трябва да плати над 400 млн. лева данък за тази година. Данък печалба за компанията е 60 процента, освен всичко друго, което плащат. „Газпром“ още не е реагирал на решението на правителството в София да събира допълнителната такса от 20 лева на мегаватчас и дали ще я плаща, ще стане ясно на 14 ноември.

Синдикалист: Минималната работна заплата от 933 лв. е малка

Минималната работна заплата от 933 лв. е малка.Премиерът Денков и финансовият министър Василев обещаха, че ще има реален ръст на доходите от поне 5/100. Има и някои добри новини по отношение на пенсионната система и държавното-обществено осигуряване. От 3 на 2 дни се намалява ангажираността на работодателите за изплащане на болничните. Но нямаше конкретика в числа, за да е ясно дали вървим към повишаване стандарта на живот. Това каза Атанас Кацарчев, главен икономист в КТ „Подкрепа“, в студиото на „Денят на живо“ по NOVA NEWS.

Румен Радев ще се запознае с мотивите за освобождаване на шефа на ДАНС

Предстои президентът да се запознае с мотивите на министър-председателя Николай Денков за освобождаването на председателя на ДАНС Пламен Тончев. Това са информирали в отговор на запитване на БНТ от прессекретариата на държавния глава.

Бойко Борисов прати ГЕРБ да гласува за Васил Терзиев на балотажа в София

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова поддръжниците на партията да подкрепят Васил Терзиев на балотажа за кмет на София. Бойко Борисов направи това на партийно събитие в Самоков, отбеляза БНТ.

Ваня Григорова: Детското и майчиното здраве трябва да са приоритет за Столична община

Амбицията ни е за Столична община профилактиката, детското и майчиното здраве да са приоритет, както и да се създадат специални програми и да се задълбочат съществуващите за подкрепа на хората с репродуктивни проблеми. Това заяви кандидатът за кмет на София Ваня Григорова пред майки, с които се срещна, за да обсъдят проблемите на детското и женското общинско здравеопазване. Тя бе символичен домакин на дискусията в своята приемна на ул. „Леге“ №8 в последния ден от кампанията.

Премиерът Николай Денков поиска оставката на шефа на ДАНС ВИДЕО

Изпратих мотивите си до президента за освобождаване на Пламен Тончев като председател на ДАНС. Това заяви премиерът акад. Николай Денков.

БНР: Изгонването на единствения български кореспондент в Русия е изцяло политически акт

В позиция, разпространена до медиите ръководството на Българското национално радио категорично заявява, че в цялата си работа като кореспондент в Москва в продължение на повече от 6 години журналистът Ангел Григоров стриктно е спазвал международните професионални и етични журналистически стандарти, посочват от БНР.

Христо Иванов: Нека не си правим експерименти със София! Да заложим на Васил Терзиев!

Васил Терзиев е подготвен да бъде изключително добър кмет. Доказал, че може да управлява големи процеси, големи бюджети. Капитализмът означава, че всеки който е готов да полага усилия, трябва да получи възможност.

И Петър Стоянов-Сумиста от „Килърите“ осъди прокуратурата

Петър Стоянов-Сумиста от групата „Килърите“ осъди прокуратурата на 3000 лв. Решението е на Софийски градски съд, но може да се обжалва.

Санкции! Русия изгони кореспондента на БНР от Москва

Русия нареди на главния кореспондент на БНР в Москва да предаде акредитацията си и да напусне страната, съобщава ТАСС, като се позовава на Министерството на външните работи на страната.

В разпространеното съобщение се уточнява, че Москва ще обмисли връщането на българския журналист, ако властите в София вземат положително решение за акредитацията на журналиста на „Росийская газета“ в България.

„В отговор на преследването от страна на българските власти, с участието на специални служби, на журналиста на „Росийская газета“ в София Александър Гацак и последвалото лишаване от постоянната му акредитация, сме принудени да предприемем огледални мерки срещу главния кореспондент на Българското националното радио в Москва А. Григоров.

Кирил Петков зове десницата в София да подкрепи Васил Терзиев

Днес се обръщам към всички десни избиратели и хора с демократични ценности, каквито има и в СДС (Съюз на демократичните сили), Синя София и в ГЕРБ (Граждани за европейско развитие на България). Това написа съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков във Фейсбук.

Поставете оценка:
1.7

Оценка 1.7 от 6 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар