Home » България » Важните новини във ФАКТИ на 08.02.2024 г.

Важните новини във ФАКТИ на 08.02.2024 г.

Сподели новината

Росен Желязков: Подготовката за ротацията вървеше, докато ПП не поискаха Денков за външен министър

Досега процесът по подготовка на ротацията вървеше плавно, докато в един момент от „Продължаваме промяната“ не поставиха едно ново и неочаквано условие – освен вицепремиер, акад. Денков да бъде и външен министър, което противоречи на първоначалното споразумение, според което Николай Денков ще бъде вицепремиер и министър на образованието. Това заяви в предаването „Лице в лице“ по bTV председателят на Народното събрание Росен Желязков.

Румен Гечев: Иван Таков влезе в сглобката и ще понесе последствия

Така наречената сглобка ни разиграваше циркове последните месеци с това колко трудно било да се избере председател на столичния съвет и се оказа, че накрая беше репликирана сглобката в парламента с пробив в редица партии. За съжаление с пробив и в нашите представители. Това е сглобка и няма как да е техническо решение, тъй като от председателя в значителна степен зависи предложенията за дневен ред и насрочването на заседания. Това е сглобка по всички правила на изкуството. И при нашите представители има пробив. Има категорично решение на НС на БСП, което забраняваше да се правят такива сглобки с наше участие. Ние сме в опозиция и имаме собствен кандидат – г-жа Тонова.

Румен Христов: Ротацията е договорена, но се обсъждат варианти. Идеята е хора с нова аура да управляват

Важното е на министерските постове да са най-подготвените хора, които да вършат работа. Могат да се коментират три варианта за ротацията – да се смени само министър-председателят, някои от министрите или целият кабинет. Това заяви председателят на СДС и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС в НС Румен Христов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Слави Трифонов за избора на председател на СОС: Горчиво! На младоженците – честито!

Някой беше казал, че японците реагират на чувство за срам, а европейците на чувство за грях. Явно, тоя някой не е познавал българската политическа система. Дали е странно, не знам, но голяма част от участниците в българския политически живот нямат нито чувство за срам, нито чувство за грях. Ама казали били нещо, обещали били нещо, говорили били за чест, за истина, за достойнство… Глупости! За тези хора това няма абсолютно никакво значение. Замирише ли им на пари и на власт, чувството за грях, и чувството за срам, и достойнството, и честта, и морала, и обещанията… всичко това отива на майната си и за тях, и за техните апологети, за съжаление голяма част от българските медии. Добре, че има интернет, за да можем да ги видим как лъсват в цялата си истинска и отблъскваща същност. След сглобката на национално ниво, която сътвориха Продължаваме Промяната, Демократична България, ГЕРБ и ДПС, без никакъв, ама никакъв срам, сега имат нова сглобка в Столичния общински съвет. Ама вчера Бойко Борисов каза, че ще се ходи на избори, нямало да се събира с ПП, защото имало съмнения в изборите … и гледа в камерите, което означава в очите на българите, и лъже без никакъв срам, камо ли с чувство за грях. Нали беше много религиозен? 24 часа по-късно общинските съветници от ГЕРБ се прегърнаха с общинските съветници от Продължаваме промяната и гласуваха заедно за председател от ПП. И, за да си прикрият гнусната сглобка си напазаруваха едни предатели от групите на БСП и Възраждане, за да ги използват за смокинов лист… или тоалетна хартия… каквото си решат, нали са си платили. Мога само да съчувствам на Корнелия Нинова и Костадин Костадинов, този мач съм го играл и мога само да им кажа, че в крайна сметка това е полезно, защото за някакви смешни обещания и пари са се отървали от предатели.

Ген. Атанасов: 10-12 магистрати членуват в клуба на Мартин Нотариуса, повечето от тях са прокурори

Народният представител от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Атанас Атанасов заяви пред журналисти в парламента, че в списъка с членове на частния клуб, свързан с убития Мартин Божанов, който притежава, има около 10-12 магистрати. Той добави, че в списъка има и съдии, и прокурори, но повече прокурори.

НАЗ: Нямаме общо с протеста на „Възраждане“, нашият продължава утре 5 часа

Във връзка с днешния протест, провел се пред Министерски съвет, и спекулациите, че „земеделци са запалили автомобил и бали сено“, бихме искали да обърнем внимание, че протестът на жълтите павета е на ПП „Възраждане“, която няма общо с Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) и протестите, които се провеждат в цялата страна вече трети ден.

МС: Има фалшиви новини и дезинформация за първия медицински хеликоптер

Според Министерски съвет първият хеликоптер за спешна медицинска помощ в България се е превърнал в обект на дезинформация. Припомняме, че той кацна в България на 1 февруари.

Според МС успехът на правителството, след серия от саботажи и забавяне на този проект, веднага се превърнал в обект на дезинформация от страна на политици и чиновници, с цел да се подменят фактите и да се заблуди обществото за функциите на въздушната линейка.

МС определи като фалшива новината: „Медицинският хеликоптер не е пригоден за целта, за която е закупен. Няма лебедка, не може да спасява пострадали в планината“

Николай Денков: Благодарни сме за подкрепата на Нидерландия

Много сме благодарни за подкрепата на Нидерландия за всички европейски приоритети на нашето правителство – Шенген, еврозоната, Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Това са нашите приоритети, по които работим много тясно с нашите европейски партньори. Това заяви българският министър-председател акад. Николай Денков на съвместен брифинг със своя колега Марк Рюте в Министерския съвет на Нидерландия.

Стефан Тафров: Войната на Путин срещу Украйна е геополитически рекет, с цел промяна на световния ред

Путин произнесе една дълга реч преди войната, в която горе-долу се разбра, че става дума за това, че Украйна не е същински обект на руското нападение, то е геополитически рекет, с цел промяна на световния ред, наложил се с разпадането на Съветския съюз.

Лена Бориславова: Външно министерство не е запазена губерния

„Външно министерство не е запазена губерния и никога не е уговаряно да остане завинаги за ГЕРБ“. Това написа в профила си във Фейсбук Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“.

Поставете оценка:
2.3

Оценка 2.3 от 3 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар