Home » България » Важните новини във ФАКТИ на 08.11.2023 г.

Важните новини във ФАКТИ на 08.11.2023 г.

Сподели новината

Правителството актуализира Националния план за въвеждане на еврото

Със свое решение правителството прие актуализация на Националния план за въвеждане на еврото в Република България. Промените в Плана са разработени и одобрени от Координационния съвет за подготовка на Република България за членство в еврозоната, който е със съпредседатели министърът на финансите и управителят на Българската народна банка.

Тихомир Безлов: Ясно е, че трябва да имате лоялни хора начело на службите, за да не ви „сготвят“

„Ситуацията е по-особено. Ако президентът не се съгласи, вие може да промените закона и да се назначава председател на ДАНС с решение на парламента, но затова се изисква съгласието на ГЕРБ.“ Това коментира в студиото на Euronews PrimeTime експертът по национална сигурност Тихомир Безлов.

Политолози: Финансовият министър Асен Василев, заедно с бюджета, става ключ за управлението

„Едни ясно поети ангажименти от двете страни само ще укрепят правителството. Принципно в желанието да се седне на този разговор (между управляващите коалиции), виждам само положително намерение. Оттук нататък може да се превърне в нещо различно – разчитам тази заявка на Борисов като изреждане на неизпълнени ангажименти. За да има ефективност в едно управление, трябва да има параметри и начини как се работи в него”. Това заяви политологът доц. Татяна Буруджиева в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

Заради хвърлено паве срещу полицаи: Бивш футболист е осъден на пробация за две години

Бившият футболист Александър Бранеков е окончателно осъден на пробация за хвърлено паве по полицейски кордон по време на протестите срещу правителството на ГЕРБ на 2 септември 2020 г., съобщи „Лекс“, като се позова на окончателно решение на Софийския градски съд (СГС), който за втори път гледа делото, след като миналата година оправда Бранеков, но след това Върховният касационен съд отмени присъдата.

Илхан Андай: В последните години Ахмед Доган липсваше на българската политическа сцена

Преди години Ахмед Доган беше казал, че би се върнал като оперативен шеф само ако е застрашена партията или България. С това припомняне започна анализа си пред БНР журналистът Илхан Андай и уточни:

Мустафа Карадайъ не е подавал заявление за напускане на парламента

От пресцентъра на Народното събрание заявиха, че доскорошният председател на ДПС Мустафа Карадайъ е подал оставка като народен представител, съобщи БГНЕС.

По-рано през деня бе обявено, че начело на парламентарната група на движението застава Делян Пеевски, който до тази сутрин бе неин съпредседател заедно с Карадайъ.

Преди ден стана ясно, че Ахмед Доган се връща като ръководител на ДПС, макар и временно до избора на нов председател. Мустафа Карадайъ подаде оставка от поста, като мотиви за решението не бяха посочени. Пеевски коментира, че няма нищо извънредно, тъй като мандатът му като лидер на партията е изтичал през декември и е решил малко преди това да се откаже.

По думите на Делян Пеевски не е обсъждан въпросът Мустафа Карадайъ да напуска парламента и посочи, че решението е лично.

Самият Карадайъ все още не е коментирал оставката си публично.

Иван Гешев ще обяви свой политически проект утре в София

Бившият главен прокурор Иван Гешев покани утре всички свои симпатизанти, за да обяви началото на свой политически проект. Това става ясно от негова публикация в социална мрежа.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар