Home » България » Важните новини във ФАКТИ на 14.09.2023 г.

Важните новини във ФАКТИ на 14.09.2023 г.

Рокади в НКЖИ! Сменен е бордът на директорите

Рокади в НКЖИ! Сменен е бордът на директорите. Това научи ФАКТИ от свои източници. Старото ръководство днес е било уведомено за рокадата, а утре се очаква новото ръководство да влезе в дружеството.

Според наша информация хората в новото ръководство не са били свързани с НКЖИ до този момент и са чужди за дружеството.
Към момента промяната не е отразена на официалната страница на дружеството, а там срещу поста изпълнителен директор все още седи името на инж. Златин Крумов.

Стефан Янев: Милитаризацията на Черно море не трябва да ни притеснява

„Не чух и не разбрах тези аргументи в полза на народа какво означават. Звучат като пожелание. Ние говорим за украинското зърно, не за българското, т.е. за украинските фермери, не за българските. Всяко решение се разбира от това дали се защитават интересите на българските граждани, независимо дали са бизнесмени или хора, наети в земеделието“, каза лидерът на „Български възход“ Стефан Янев в студиото на „Денят ON AIR“.

Калоян Паргов: Бюджетът на София е рекорден благодарение на държавата

БСП гласуваха против вдигането на забраната за внос на украинско зърно на заседанието в четвъртък в парламента. „Темата има няколко аспекта. Първият е политически, касаещ това правителство и формата, който го подкрепя. Това е едно от поредните решения, с които ГЕРБ и ДПС подхлъзнаха ПП и ДБ. От другата страна да погледнем и земеделските производители, които искаха служебното правителство да ги удостои с внимание. Зърното е само на повърхността, тук говорим и за редица други стоки, които ще влизат в България. И тук вече е здравният аспект – чистотата на храна и здравето на потребителите.” Това заяви общинският съветник в СОС от БСП Калоян Паргов в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS, по повод гласуването на партията в пленарна зала против вдигането на забраната за внос на украинско зърно.

Чакаме становище от Венецианската комисия за конституционните промени

България очаква становище на Венецианската комисия за внесените в Народното събрание промени в Конституцията в началото на октомври т.г. Тъкмо предложените изменения в основния закон бяха тема на днешния разговор между премиера акад. Николай Денков и представители на Европейската комисия за демокрация чрез право, каквото е официалното име на консултативния орган към Съвета на Европа (СЕ).

Влак удари джип, преминал през спусната бариера, има загинал и пострадало дете

Джип е пометен от влак, след преминаване през спусната бариера.

Калин Стоянов: Ще спираме автомобили с руски номера на границата, съгласно решението на ЕС

Преди няколко дни пристигна документът, относно забраната за пресичане на границите на ЕС от автомобили с руска регистрация, предстои той да бъде разгледан и да се вземе решение как ще се случват нещата по този въпрос, коментира пред медиите министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Той добави, че все още руски автомобили не се спират на границата ни, съобщи БТА.

Таня Андреева временно оглавява „Шейново“, Румен Велев е отстранен от длъжността

Столичният общински съвет реши Таня Андреева временно да оглави болница „Шейново“, а Румен Велев да бъде отстранен от длъжността.

Радев: Нашият голям проблем е миграцията, всяка година страната ни напускат млади хора

Много е важно час по-скоро да бъдат привлечени сериозните средства по Плана за възстановяване и устойчивост и да бъдат разработени механизми за тяхното ефективно таргетиране в най-важните области. Това заяви днес президентът Румен Радев пред журналисти след участието си в срещата на върха по демографските въпроси в Будапеща.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар