Home » България » Важните новини във ФАКТИ на 20.03.2024 г.

Важните новини във ФАКТИ на 20.03.2024 г.

Сподели новината

Бойко Борисов блокира отпускането на военна помощ за Украйна. Отменено е заседанието на външната комисия

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов блокира отпускането на военна помощ за Украйна. До това се стигна, защото беше отменено заседанието на външната комисия. Неин председател е Бойко Борисов.

Даниел Смилов обяви формула за изход от кризата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

Бих дал някакъв шанс за вариант за правителство с втория мандат, защото това, което се случи вчера, по-скоро беше инцидент. Това заяви за Dir.bg политологът и специалист по сравнително конституционно право Даниел Смилов.

Румен Радев: Борбата с корупцията е основен ангажимент на всяко правителство

Борбата с корупцията на национално ниво е основният ангажимент, който едно правителство може да поеме за защита на демокрацията. Националните антикорупционни политики представляват важна гаранция за националната сигурност, стабилност и суверенитет. Това заяви президентът Румен Радев в националното изказване по време на третото издание на Срещата на върха за демокрация, домакинствано от Република Корея.

Глеб Мишин получил одобрение за български паспорт за часове

Глеб Мишин е подал документи в Изпълнителната агенция за българите в чужбина (ИАБЧ) на 10 май 2022 г., като те са обработени в същия ден със становище да бъде одобрен български произход. Това каза изпълнителният директор на ИАБЧ Райна Манджукова на заседанието на временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства за дейността на Глеб Мишин, свързана с данни за евентуално осъществяване на неправомерно предоставяне на българско гражданство, уточни БТА.

Теменужка Петкова: ГЕРБ никога повече няма да допусне Асен Василев да е финансов министър

Никога повече Асен Василев няма да получи подкрепата на ГЕРБ и да е финансов министър. Това, което Асен Василев направи, е просто непростимо. Каквото и да предприеме като извинение, това не би довело до нищо. Безкрайно възмутени сме от това, което този човек направи. Това каза в интервю за БНТ Теменужка Петкова от ГЕРБ.

Пеевски: Повече няма да се катерите върху гърба на ДПС

Когато ви е трудно и имате нужда от подкрепа, сте с ДПС, а когато имате нужда да се доказвате, започвате да се катерите по гърба на ДПС. Това с опитите да използвате ДПС като универсалния виновник за собствените си провали трябва да престане веднъж завинаги.

Илко Семерджиев обяви мрачна прогноза за новия кабинет

За мен е интересно как ГЕРБ – СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ ще продължат напред. Очевидно и двете страни си нямат доверие, а горивото на едно управление е доверието.

Асен Василев: „Продължаваме промяната“ не приема кабинет с премиер Мария Габриел

„Продължаваме промяната“ не приема мандат с премиер Мария Габриел. Това заяви пред БНТ финансовият министър Асен Василев.

Деница Сачева за Асен Василев: Лъже без да му мигне окото

Учудена съм от начина, по който човек може да лъже без да му мигне окото. Започнахме конструктивно. Говорихме по различни теми. Това заяви Деница Сачева от ГЕРБ в предаването „Лице в лице” по БТВ.

С мандата е приключено! Асен Василев се извини на „жената Мария Габриел“, но не я иска за премиер

В момента сме в началото на едни абсолютно нови преговори. Г-жа Габриел, според мен, не може и не трябва да бъде министър-председател на България. Вчерашната ѝ постъпка показа липса на лидерски качества. Това обяви в интервю за „Лице в лице“ по бТВ съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев.

Стефан Ташев: Кирил Петков забрави „регулаторите“ и от два дни говори за „реформи в службите“

Кирил Петков забрави „регулаторите“ и от два дни говори за „реформи в службите“. До момента ПП-ДБ не са внесли никакви законопроекти по тази тема. Това едно на ръка.

Екшън и женски бой стресна село Бенковски

Екшън и женски бой са наблюдавали хората в село Бенковски, община Кирково! Неприятните сцени са се разиграли в кирковското село във вторник, съобщи 24rodopi.com, като се позова на информация от местни жители.

Огнян Минчев: Нямате мандат да се подигравате с хората! Не за Магнитски, а за шамари сте

Нямате мандат да се подигравате с хората. Ако не можете да бъдете професионални политици – вървете си! В Германия след парламентарни избори в продължение понякога на месеци партийните лидери договарят коалиция за управление. Правят го с достойнство, с взаимно уважение и с отговорност към собствената си държава. В Италия Джорджа Мелони създаде мнозинство и правителство с партии от своята част от спектъра – в много трудни отношения с лидерите им. Нямаше ругатни, заплахи и публични циркове. Защото тези лидери имат съзнанието за това, че са избрани да представляват големи групи от хора, да представляват гражданската общност на своите страни. Вие не уважавате себе си и затова не уважавате и гражданите. Заплашвате ги с избори. Защото смятате, че те няма къде да отидат – така или иначе ще гласуват пак за вас.

Шегаджии пуснаха сайт за проверка дали случайно не сте номиниран за министър от Мария Габриел

Като отражение на конфузиите с представения от Мария Габриел проектосъстав на правителство, без голяма част от влизащите в него да са дали съгласието си, хора с чувство за хумор създадоха нарочен сайт. На ministarlisam.com всеки може да провери дали е бил номиниран за министър, без да подозира.

Вдигат заплатите на военнослужещите и цивилните служители у нас

С минимум 10% ще бъдат увеличени основните месечни възнаграждения на военнослужещите и цивилните служители от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия, включително и на висшите военни училища, считано от 1 януари 2024 г. Това стана възможно след като днес, 20 март, Министерският съвет прие постановление, съобщават от военното министерство.

Оттам посочват, че с осигуряването на увеличението на основните възнаграждения на военнослужещите и цивилните служители Министерството на отбраната продължава провежданата последователна политика за нарастване на заплатите в системата.

Целта е да бъде намален съществуващият дефицит от отбранителни способности, особено по отношение на привличането и задържането на хората в системата на отбраната и за преодоляване на дисбаланса в доходите им. Подобряването на заплащането ще създаде условия за конкурентност на пазара на труда, като се компенсира изоставането в заплащането от нивата в частния сектор и ще повиши привлекателността на военната професия, пишат още от Министерството на отбраната.

Министерството продължава да изпълнява приоритетите си за повишаването на социалния статус на хората в отбраната чрез провеждане на адекватна социална политика и политика по доходите.

Поставете оценка:
2

Оценка 2 от 4 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар