Home » България » Важните новини във ФАКТИ на 26 април
d0b2d0b0d0b6d0bdd0b8d182d0b5 d0bdd0bed0b2d0b8d0bdd0b8 d0b2d18ad0b2 d184d0b0d0bad182d0b8 d0bdd0b0 26 d0b0d0bfd180d0b8d0bb - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Важните новини във ФАКТИ на 26 април

Важните новини във ФАКТИ на 26 април

150 долара. Толкова струва животът на един руски войник

Колко струва животът на един руски войник? Най-малко 7000 руски войници са загинали до този момент във войната на Кремъл срещу Украйна. Според някои данни броят им е поне двойно по-висок.

И кой знае още колко ще ги последват: руските войници също плащат цената за военната вакханалия на руския президент Путин. Като обезщетение за смъртта на младите войници министърът на отбраната Сергей Шойгу изпраща на семействата им по 11 000 рубли, което се равнява на около 150 долара. Също и ранените във войната щели да получат обезщетения или пенсии, обещава президентът Путин.

Кючюк: Махаме ветото върху Скопие, ако ЕС ни даде това, което искаме

Каквото е станало, е станало. Важно е оттук нататък какви ще са отношенията ни със Северна Македония. Важно е да се възстанови доверието.

Това заяви в “Лице в лице” по бТВ съпрезидентът на АЛДЕ Илхан Кючюк.

Единственият начин да се върнем към устоите на договорите, е да потърсим допълнителни начини, които да дадат гаранции на българската страна. Но тези гаранции трябва да послужат и в Скопие, за да може да се скрепят нашите отношения.

Закриването на спецправосъдието е обнародвано в „Държавен вестник”

Промените в Закона за съдебната власт, с които се закриват специализираните съд и прокуратура, са обнародвани в “Държавен вестник” (ДВ), брой 32, публикуван днес, става известно от интернет страницата на ДВ, съобщават от БТА. Промените влизат в сила три месеца след обнародването им, а част от тях – веднага след публикуването им в “Държавен вестник”.

На 14 април Народното събрание, след близо десет часа дебати, прие на второ четене промените в Закона за съдебната власт (ЗСВ), внесени от Министерския съвет.

Трифонов: Идеята българите да даряват пари за оръжие за Украйна е най-чудовищната глупост

Тъй като силата е в истината, ще ви кажа един факт. Моят екип е автор на идеята за благотворителната кампания “Българската Коледа”. И по-конкретно – Росен Петров, когато работеше за нас. И когато президент беше Георги Първанов в първия си мандат. Ние я правихме в началото, сега други хора я правят. Но “Българската Коледа” съществува и до днес и е помогнала на хиляди деца. Извинете – българският народ е помогнал на хиляди деца. И това е достойно, човеколюбиво и правилно.

Атлантическият съвет към премиера: Престанете да унижавате България!

Крайно време е Кирил Петков да разбере, че ние, българските граждани, имаме достойнство. Както и украинските граждани имат достойнство, а техните лидери са пример в това отношение за политическите водачи от Свободния свят.

Наистина ли нашият премиер не осъзнава, че ужасно разочарова украинския народ, включително стотиците хиляди етнически българи, които бранят днес родината си от руските варвари?!

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

2022-04-26

Твоят коментар Cancel reply

x

Check Also

Проф. Атанас Семов: Много тежко си разбутахме ценностите

„Народ без памет е население”. Това каза пред NOVA NEWS синът на писателя и народопсихолог ...