Home » България » Важните новини във ФАКТИ на 31.03.2024 г.

Важните новини във ФАКТИ на 31.03.2024 г.

Сподели новината

Кирил Петков: Разочарован съм от ГЕРБ и че ни пратиха да гледаме едни театри седмици наред

Не е вярно, че щеше да има конституционна криза, ако Димитър Главчев не беше приел, защото Андрей Гюров нямаше да откаже. Това заяви пред БНР Кирил Петков, съпредседател на „Продължаваме промяната“ и съпредседател на ПГ на ПП-ДБ, във връзка със заявеното от президента Румен Радев, че председателят на Сметната палата е бил единственият от поканените събеседници, съгласил се да поеме ангажимента да стане служебен министър-председател.

Василев разказа за разговора си с Борисов и добави: Питайте Мария Габриел коя е мафията

Мафията е този или тези, които са накарали Мария Габриел да извърши това действие. Трябва да питате нея коя е мафията. Мафията е това ти да се скриеш зад 4 дами и да ги накараш да вкарат списък с несъгласувани министри при президента. Не знам дали Борисов е взел сам тези решения, дали цялата тяхна изпълнителна комисия, дали е имало други. Не знам как се взимат решенията в ГЕРБ. Това каза финансовият министър в оставка и съпредседател на „Продължаваме промяната“ Асен Василев в интервю за „Нова телевизия“.

ПП обявиха кандидатите си за евродепуатати, сред тях са Даниел Лорер и Ицо Хазарта

Съпредседателите на „Продължаваме Промяната“ (ПП) Кирил Петков и Асен Василев заявиха на брифинг пред медиите, че ще се явят заедно с „Демократична България“ (ДБ) и на предсрочните национални избори, и на европейските.

„Евролистита бе изцяло избрана от Общото събрание – без предварителни договорки, без запазени места. Влизаме с ясното съзнание, че ще се явим заедно с „Демократична България“ на евроизборите, защото заедно сме силни и една общност“, посочиха Петков и Василев след двудневното отчетно- изборно Общо събрание на ПП.

Те представиха и определените от тях като „генералите на Промяната“ или новия им изпълнителен съвет, в който освен тях двамата, участват и Лена Бориславова, Даниел Лорер, Николай Денков, Калина Константинова и др. Те ще водят следващата кампания.

Относно стратегията за предстоящите избори, Петков посочи, че е задължителна първата позиция на коалицията.

По-късно от ПП изпратиха до медиите и пълен списък с 14-те кандидати за предстоящите евроизбори по азбучен ред:

1. Борислав Антониев Антонов
2. Виктор Петков Бонев
3. Даниел Максим Лорер
4. Деница Димитрова Симеонова
5. Ива Богданова Руйчева
6. Искрен Николаев Митев
7. Красимир Владимиров Александров
8. Марин Йонков Йотов
9. Мирослав Йорданов Мавров
10.Настимир Ананиев Ананиев
11.Светлан Алексеев Илиев
12.Христо Йорданов Даскалов
13.Христо Христов Петров
14.Явор Руменов Божанков

„След постигане на споразумение с коалиционните ни партньори от „Демократична България“, ще обявим финалната подредба на общата листа“, посочиха още от ПП.

ПП: С ДБ ще се явим заедно и на националните, и на европейските избори

„С ДБ ще се явим заедно и на националните, и на европейските избори. Заедно сме по-силни, отколкото поотделно, допълваме се”. Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Тошко Йорданов: След изборите ИТН ще участва в управлението

Изборите ще променят много неща, в следващия парламент няма да е същото. Това заяви председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов в предаването „Неделя 150“ на БНР.

Николай Стайков: Не съм оптимист, че комисията „Нотариуса“ в НС ще постигне резултати

Не съм оптимист, че комисията „Нотариуса“ в Народното събрание ще постигне резултати.

Първият официално посрещнат полет в Шенген не случайно е от Берлин (ВИДЕО)

[embedded content]

Поставете оценка:
1.7

Оценка 1.7 от 7 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар