Home » България » Важно е да знаем какво всъщност честваме днес КАРТА

Важно е да знаем какво всъщност честваме днес КАРТА

Сподели новината

Важно е да знаем какво всъщност честваме днес, защото какъвто ни е националният празник, такава ще е съдбата ни като нация:

„Предварителен мирен договор между Русия и Турция, подписан в Сан Стефано на 19 февруари (З март) 1878 година

Член 6. България. Автономно трибутарно/зависимо/ княжество с християнско правителство и народна милиция.

България ще образува автономно, трибутарно/зависимо/ княжество, с християнско правителство и народна милиция.

….

Член 8. …Руска окупация до създаване на народна милиция.

До пълното създаване на местна милиция, достатъчна да поддържа реда, сигурността и спокойствието, броят на която ще бъде определен по-късно със споразумение между османското правителство и руския императорски кабинет, руски войски ще заемат страната и ще подпомагат комисаря в случай на нужда. Тази окупация ще бъде ограничена също за срок от около две години.

България. Численост на окупационната армия. Разноските ще бъдат понесени от България. Руските съобщителни връзки с необходими складове.

Числеността на руския окупационен корпус, съставен от шест пехотни дивизии и две кавалерийски, който ще остане в България след напускането на Турция от императорската армия, не ще надхвърля петдесет хиляди души. Той ще бъде издържан за сметка на окупираната страна. Руските окупационни войски в България ще запазят своите съобщителни връзки с Русия не само през Румъния, но също през пристанищата на Черно море – Варна и Бургас, където те ще могат да създават, докато трае срокът на окупацията, необходимите складове.

Член 9. България. Данък да се заплати на Турция.

Размерът на годишния данък, който България ще плаща на сюзеренния двор по банкова сметка, която Високата Порта ще посочи по-късно, ще бъде определен със споразумение между Русия, Османското правителство и другите кабинети в края на първата година от дейността на новите учреждения. Този данък ще бъде установен върху средния доход от цялата територия на Княжеството.

Член 10. България. Транспорт на турските войски и т.н. през България по строго определени пътища. Специални регламенти ще уредят условията.

Високата Порта ще има право на преминаване през България за превозване по определени пътища на войски, муниции, хранителни припаси в области, разположени вън от Княжеството и обратно. За да се избягнат трудностите и недоразуменията при упражняването на това право, условията за използването му ще се определят след споразумение на Високата Порта с управлението в България с особен правилник, в срок от три месеца след ратифицирането на този акт, като се обезпечат военните нужди на Високата Порта.

България. Право на Турция за пощенски и телеграфни услуги.

Високата Порта си запазва също правото да прекарва през Княжеството своята поща и да поддържа телеграфна линия. Тези два въпроса ще бъдат също уредени по гореспоменатите начини и време.“

Важно е да знаем и това, че нашият национален идеал е обединена и независима България в границите на Българската екзархия, а не неговият териториално осакатен вариант на васално на Турция и окупирано от Русия Княжество. С фиктивния Санстефански договор Русия завинаги ни лишава от Нишко, Пиротско и Северна Добруджа, които са приети от великите сили за наши територии на Цариградската конференция през1876-1877г.!

Казвам това, с ясното съзнание, че проблемът с честването на 3-ти март като национален празник не е в самата датата, а в нейната интерпретация. Тази дата е избрана не като ден на почит на жертвите, наши и чужди, за нашата независимост, а като ден за национално самоунижение и чуждопреклонение, от хора с робско съзнание.

Поклон пред загиналите за България!

Важно е да знаем какво всъщност честваме днес КАРТА

Снимка: Фейсбук

Карта на Българската екзархия (1870 – 1912)

Поставете оценка:
2.4

Оценка 2.4 от 34 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар