Home » България » Валентин Радев за Тюленово: Ако се взриви мината от дрона, осколките са опасни до 300 метра

Валентин Радев за Тюленово: Ако се взриви мината от дрона, осколките са опасни до 300 метра

Откриха дрон с предполагаема бомба в района на Тюленово. Според експерти на тях се вижда дрон с прикрепен минометен снаряд 82 мм., припомня „Нова телевизия“.

„Това е импровизирано взривно устройство. Снарядът е бойното средство, дронът е само преносител. Може да има опасност за тези, които са в близост до него. Трябва да се подхожда към него много внимателно. Малко вероятно е да е била деактивирана от водата, тротилът и взривателят не се влияят от нея. Чрез удар на цялото устройство ще бъде взривен“. Това заяви бившият вътрешен министър и специалист по боеприпаси Валентин Радев за „Твоят ден“.

„Ако не е бил дни наред във водата, дронът си остава опасен. 20 метра до хотела е много малко разстояние. Такъв вид устройство е опасно на доста големи разстояния. Вътре има около половин килограм тротил. Ако се взриви мината, осколките са опасни на 100-200 метра, дори до 300. За хората в хотела е опасно“, допълни той.

По думите му е могло е реакцията да бъде по-бърза – да се вземат мерки още вечерта.

„Това, че районът е отцепен, е достатъчно засега. Не се знае дали преди това е имало удари върху дрона или само едно докосване може да го взриви. Експертите трябва да го взривят на място, след обезопасяване на периметъра за гражданите“, заяви той.

Поставете оценка:
1

Оценка 1 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар