Home » България » Ваня Григорова: Стимулират с публичен ресурс неравенствата в общинските предприятия

Ваня Григорова: Стимулират с публичен ресурс неравенствата в общинските предприятия

Сподели новината

Не е нормално с публичен ресурс да бъде стимулирано допълнителното задълбочаване на неравенствата в общинските предприятия. Общинските и държавните предприятия трябва да бъдат пример за всички останали работодатели, а не да насърчават подобни практики.

Това заяви пред „Фокус“ общинският съветник от МК „БСП за България“ Ваня Григорова по повод притесненията ѝ, че в транспортното дружество „Метрополитен“ има драстични разминавания в заплащането за една и съща длъжност, като голяма част от работещите са ощетени.

„Силно се надяваме г-н Братоев да влезе в ролята си на ръководител и да не се плъзва по линията на най-малкото съпротивление. Тоест, щом 100 човека протестират, а те искат да запазят настоящото положение, то тогава той просто да подпише, защото някой протестира. Не, трябва да има принципи, които се спазват. Защото другата страна също биха могли да протестират. Е, трябва ли да стигаме до сблъсъци между различни видове работници, за да се реши един проблем, който може да се реши по принципен начин“, отбеляза Григорова.

Тя поясни, че в понеделник, 18 март, ще бъде изслишан в Комисията по транспорт и пътна безопасност изпълнителният директор на „Метрополите“ ЕАД инж. Стоян Братоев: „За да разберем той на каква позиция е“, допълни общинският съветник.

Поставете оценка:
2.3

Оценка 2.3 от 6 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар