Home » България » Васил Божков: Пеевски беше малко дебело момченце, отгледахме чудовище

Васил Божков: Пеевски беше малко дебело момченце, отгледахме чудовище

Сподели новината

„19-те обвинения срещу мен отпаднаха, така че аз ще се върна в България. Може да е по време на изборите. Или след изборите. Защо да не се върна?“. Това заяви в интервю пред Миролюба Бенатова в „Алтернативата“ по ТВ1 издирваният бизнесмен Васил Божков, който се намира в Дубай. „Имам два паспорта“, добави шефът на „Нове холдинг“.

Божков отрече да е финансирал протестите, както и изборите. „Дори на застъпниците не съм плащал“, твърди бизнесменът.

Той коментира и други горещи теми, свързани с него. За назначаването на член на партията му Елена Павлова Фичерова- Караиванова за началник на кабинета на вътрешния министър от служебното правителство, Божков заяви: „Не съм се чувал с Бойко Рашков, не съм го съветвал или притискал да назначи за шеф на кабинета си член на моята партия. В нея членуват интелигентни хора, всеки от които има своя визия за бъдещето си и за кариерата си. Не виждам нищо лошо в това назначение“.

По думите на издирвания бизнесмен Делян Пеевски в момента се намира в Дубай, но двамата не са се срещали. „Аз знам къде живее, той също знае аз къде живея и вероятно се избягваме“, каза Божков.

„Може би подцених Делян Пеевски. Не очаквах, че е пуснал такива пипала. Малко момченце, дебело. Викахме: „Да му помогнем“. И отгледахме чудовище. Той вика: „Купи „Лафка“, купи тази банка“. Искаше да купим банка „Виктория”. Той тихомълком купи Общинска банка чрез подставени лица. Нея я купи за 30 млн. Като се разрових, видях, че най-главният човек се казва Пеевски“, продължи бизнесменът.

„Човек, който спава законите, трябва да бъде недосегаем , нали така. Законът за хазарта не е писан под моя диктовка. Пеевски го познавам от 2000 г. Тогава ми го прати царя с едно момче-син на Галя Дичева. Идваха за ръчичка, за да ги науча как се прави бизнес и да ги подпомагам. Бях до време, после ги напъдих. Пеевски отиде при Илия Павлов и оттам се свърза с Доган. Той не е за подценяване. Пеевски се интересува от всички, които изкарват пари. През 2013 г или 2014 г. започна лотарията и ние искахме да използваме „Лафка“ като разпространител.

Пеевки каза, че си назначава главен прокурор и че си купува Нова тв. Мен не ме интересуваше информационната политики, а рекламата. Аз винаги съм бил в добри отношения с властта.

Борисов си правеше устата през мен за нормални неща-това да не казват, това да не показват, това да не пишат. Отказах му. Имаш хилади приятели, които после не ти вдигат телефона. Не го пожелавам на никого.

Ако не ми бяха взели бизнеса, щях да гледам отстрани аполитично и дефакто България нямаше да е същата. Казах неща, които се знаят, но никой не смееше да ги каже. Борисов си беше мутра през 90-те години. Различното е, че сега го има Пеевски.

Аз не съм бил един от тях. Те не взеха нищо от мен, но ми унищожиха бизнеса. Не съм определял правилата. Те определяха правилата и рекета. С Шиши ще се разправям лично, защото държавата няма да може. Той е основният виновник. Ще намеря всичко за него и ще го предоставя на службите. Продаде си имота в България на подставени лица, изнесе милиарди, купи имоти в Мароко и във Виена. Трябва да се даде там, където трябва“, заяви Божков.

„Георги Попов няма как да е арестуван. Снощи той беше с мен. Делото на Попов и моето дело вървят заедно. Ако той е екстрадиран трябваше да съм екстрадиран и аз. Аз съм невинен за тях /бел. ред. съдебните органи в Дубай/ . Те приемат, че представените доказателства, аз съм невинен по всички 19 точки.

Може би ще се върна по време на изборите или след това. Имам два паспорта. Играл съм карти на вързано. Борисов не ме е канил на карти. Не обичам да играя с хора, които не могат да губят. А Борисов не може да губи.

Ние знаем, че по телефона се управляваше държавата. Борисов се обаждаше. Той взимаше 20 процента, но това не му стигна“, каза Васил Божков.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената