in

Васил Божков: Страдал съм от рекет, а на мен ми налагат санкции

cb3cc0c7a1e94824a5b74a8e90f279d9

Аз бях рекетиран от Бойко Борисов, от Владимир Горанов и други хора от тяхното обкръжение. Рекетът не е подкуп. Има твърдения, че съм давал по 10 хиляди лева на член на Комисията по хазарта. Видяхте, че когато спрях да плащам какво се случи“.

Това заяви бизнесменът Васил Божков на пресконференция във връзка със санкциите на Министерството на финансите на САЩ върху него, Делян Пеевски и Илко Желязков, предаде Darik

Плащах от 2014-15 година, откакто ГЕРБ направиха тази поправка в закона. 2014 година, когато ГЕРБ направиха промените, привидно безсмислено, оттогава плащах, до началото на 2020 г.

Активи нямам, бизнесът ми е унищожен. Прокуратурата повдигна куп фалшиви обвинения. В Дубай не намираха доказателства и затова не ме екстрадираха. Незнайно защо САЩ решиха да повторят също. Аз, който съм страдал от рекет, изземване на имущество и културно-исторически ценности, на мен ми налагат санкции, а не на тези, които направиха това„, посочи още бизнесменът.

Той отрече да познава или да има контакти с Ангел Папалезов, шефът на „Национална полиция“, който беше обвинен във връзки с Божков и неговата фондация „Тракия“ и беше намерена колекция на антични монети.

Ние служим на България и на българските интереси, отговори Божков във връзка с доклада на САЩ, че се опитва да изгради „руска мрежа“ в България.

Надявам се много скоро да се върна в България“, подчерта Божков и посочи, че е бил рекетиран за над 60 млн. Лева.

Той посочи, че ако извади доказателствата за рекет и изнудване публично, има риск от нови американски санкции.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

antonii todorov frog news

Проф. Антоний Тодоров: Ако след новите избори няма правителство, това може да роди чудовища

f4a874ec6 geshev

Гешев щял да проверява Пеевски