in

Васил Божков: Улеснявам правителството. Ето списъка с близките до мен лица

Бизнесменът  Васил Божков, който е с 18 обвинения, реагира във Фейсбук на новината, че служебното правителство ще съставя списъци с близки до него и Делян Пеевски лица, фирми и институции

Ето какво написа той във фейсбук:

“В помощ на комисиите, които правителството иска да създаде под американска диктовка, предлагам списък на част от лицата, свързани с мен:

Нова телевизия, БТВ, БНТ и множество български и международни медии.

Националния исторически музей, Националната художествена галерия, учени, художници, артисти, режисьори.

Левски, ЦСКА, БОК, федерациите по шах и спортна стрелба, десетки олимпийски и световни шампиони, почти всички спортни клубове в България.

Българската Коледа и стотици благотворителни инициативи.

Мога да продължа да изброявам още много.

Сега сериозно. Цитирам говорителят на Европейската Комисия: “Американските санкции не действат на територията на ЕС и не задължават страните от ЕС. Така че няма нищо, което би оправдало предприемането на контрамерки от наша страна. Това са санкции, предприети от САЩ към хора по отношение на техни действия във или със САЩ

България все още е държава-членка на ЕС, а не щат на Съединените американски щати. Нека това правителството не забравя, че ако не бях разкрил публично миналата година действията на хунатата, Борисов и Пеевски все още щяха да управляват, а те щяха да псуват и критикуват вкъщи пред телевизорите си. Да бъдем българи.”

20210605 000639
Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

397369af8 minekov

Министър Минеков: Калището е тотално. То е такова крадищe, че давам всичко на Кьовеши

33cf934b8 atanas atanasov bgnes

Ген. Атанас Атанасов: Бойко Рашков би станал един добър главен прокурор