in

Васил Тончев: БСП и ДПС ще се покачат леко при следващото гласуване.

“Ако мандатът беше даден на” Демократична България “, можеше да се сформира кабинет, но с БСП това е невъзможно.” Това заяви пред NOVA NEWS социологът на агенция “Сова Харис” Васил Тончев.

Той каза: „ Румен Радев им го даде, защото го подкрепиха на президентските избори“. Според социолозите новите избори не добавят никакви различия, но отлагат въпроса за три месеца. Той очаква, че възходът на БСП и ДПС ще бъде слаб и повечето гласове от чужбина ще преминат от Турция към ДПС.

По отношение на “Има такъв народ”, Васил Тончев не вижда причина драстично да се увеличи гласуването. За него президентът Радев е по-вероятно да се възползва от сегашната ситуация, особено ако служебното правителство се справя добре. Социолозите смятат, че промените в Изборния кодекс няма да имат значително въздействие върху тях, освен ако не се подобрят техническите процеси.

Той каза: “Тези мерки не могат да решат проблема с закупуването на гласове.”

What do you think?

23 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

unnamed 2 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Преброяването на гласовете и попълването на изборните протоколи ще се излъчват онлайн

Преброяването на гласовете и попълването на изборните протоколи ще се излъчват онлайн

FB IMG 1619755458065 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Гешев и други прокурори излязоха на протест!

Гешев и други прокурори излязоха на протест!