Home » България » Васил Тончев: Предсрочните избори ще са след 9 месеца

Васил Тончев: Предсрочните избори ще са след 9 месеца

Сподели новината

Преговорите вероятно ще продължат по-дълго, но разбирателство ще има и ротацията ще се извърши.

Това каза пред NOVA социологът от „Сова Харис“ Васил Тончев.

„Ако ли не, ще е сериозна политическа грешка и за двете формации – това би означавало да оставят всички принципи и да надделеят междуличностните взаимоотношения. Сглобката не е изпълнила функцията си. Добре е за страната тя да продължи“, добави той.

Тончев прогнозира много сериозен пазарлък и борба за позиции. За него, обаче, предсрочните избори са неизбежни. Прогнозата му е това да се случи след 9 месеца, тъй като сега е „неподходящо“.

Според него проблемът не се корени в това кой ще стане министър на външните работи.“Целият въпрос е за съдебната реформа – Прокуратурата, Висшия съдебен съвет. Поне засега не виждам изглед или формула, по която ще се разберат“, коментира Васил Тончев.

„Абсолютно е възможно Борисов да се откаже от външния министър и коалиционно споразумение“, смята социологът.

Той е убеден, че договорка между ГЕРБ и ПП-ДБ ще има. „Ако има коалиционно споразумение, то ще е след 9 месеца, когато може би вече няма и да има нужда от сглобката. Ако станат сериозни промени във външнополитически план, ситуацията може да е съвсем друга тогава, сглобката да е изпълнила мисията си и да дойде време за избори“, каза Тончев.

Поставете оценка:
5

Оценка 5 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар