in

Вдовицата на майор Терзиев: Само не приписвайте на съпруга ми пилотска грешка!

Няма да допусна да си “измият ръцете” с уменията му, пише Димитрина Попова

Само не приписвайте на съпруга ми пилотска грешка. Няма да допусна да си “измият ръцете” с уменията му. Това написа в доста гневен пост във Фейсбук Димитрина Попова, съпругата на загиналия майор Валентин Терзиев.

В него тя реагира остро на всички опити инцидентът да се обясни като резултат от пилотска грешка и се обръща директно към бригаден генерал Николай Русев, командирът на авиобаза “Граф Игнатиево”, питайки го защо е допуснал това да се случи. Преди дни ген. Русев разкри, че майор Терзиев има малък нальот – 12 часа и 50 минути за 6 месеца.

Ето и пълния текст на публикацията на Попова:

Само не изтъквайте пред обществото (защото то не разбира, ако не му се обясни цялата ситуация), че загубата на този прекрасен човек, а и на един скъп самолет е вследствие само на пилотска грешка, защото един полет не се извършва само от пилота – повечето хора така си мислят.

Той е свързан с още много летателни позиции по време на полета, като на каква височина е пусната мишената (в случая прекалено ниско), фактът от прекалената й необичайно бърза скорост, воденето на пилота към целта, което се извършва от друг пост, защото той нищо не вижда в такава обстановка (през нощта и при новолуние), не вижда уредите и разчита на подадената информация отвън. При всички тези факти, да го снишиш под 1000 метра, за да гони целта, а може би под 500 метра, с тази скорост, в тъмното без уреди, където небе и море са едно и да изтъкнеш, че това е вследствие на 12 часа нальот само на пилота е прекалено.

Няма да допусна да си “измият ръцете” с уменията на Терзиев, защото този човек, дори и с 12 часа за 6 месеца си е свършил работата перфектно, но е воден през цялото време с редица грешки, което е вследствие на липсата на опит на всички тези постове. С две думи – натресъл си го буквално в морето и после разчиташ на неговите умения да коригира нещо невъзможно, и да казваш, че нещо внезапно се е случило след това. И да ген. Русев (б.р.- командирът на авиобаза “Граф Игнатиево” бригаден генерал Николай Русев), аз ви казах “Благодаря!” без укор, защото осъзнавам риска, но това не значи, че вече 5 дни в ума и сърцето ми не бушува буря. ЗАЩО? допуснахте това да се случи.

Не всичко понякога трябва да бъде на всяка цена, за да се покажеш пред някой. В случая визирам генерал да се покаже пред министър и министър да се покаже пред НАТО, а в същото време да нямаш нищо.”

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

fd6974d32 radev bgnes

Радев за скандала около Узунов: Ченгеджийски похвати. Фантазиите на Борисов извират от шкафчетата

2.jpg 1993355410396679482 big

Кьовеши дойде, видя и не ни освободи