Home » България » Викове „Оставка“ по коридорите на Съдебната палата. Протестиращите са пред кабинета на Гешев

Викове „Оставка“ по коридорите на Съдебната палата. Протестиращите са пред кабинета на Гешев

Сподели новината

Викове „Оставка“ огласиха коридорите на Съдебната палата. Протестиращите влязоха в сградата и се отправиха към кабинета на Иван Гешев. Според недоволните главния прокурор е вътре и провежда срещи и с новите началници на ДАНС и ГДБОП. Преди да нахлуят облепиха сградата с лисотвки „Мутро, вън!“. „Главният прокурор наруши закона и днес искаме да се срещнем с него“, настояват те, но от охранителна полиция не ги допускат.

„Продължаваме с протестите. Ще стоим толкова, колкото е необходимо! До промяната. Няма да си тръгнем от тук без оставката на Иван Гешев. Ще покажем, че гражданинът е на върха на тази държава! Герои може да има и в мирно време. Днес сме тук, за да защитим държавата в мирни времена“, заяви Росен Миленов, който преди дни организира протест пред Държавна агенция „Национална сигурност“. Тогава протестиращите извиха жива верига пред ДАНС с искане на искат указ за освобождаване на шефа на Агенцията.

Днес недоволстващите се опълчват срещу действията на Прокуратурата спрямо служители на МВР, както и от главния прокурор Иван Гешев. Това се случва часове, след като служебният вътрешен министър Бойко Рашков потвърди, че в министерството текат обиски и претърсвания.

„Гешев се е обградил с преторианската гвардия. Защо неоснователно влиза в институции като президентството“, питат хората, които успяха да влязат в сградата на Съдебната палата.

„Времената на мракобесието приключиха. Прокуратурата вече не може да е бухалка в ръцете на самодържец“, заяви Мая Манолова, която също е част от протеста.

Организаторите призовават всички български граждани да се присъединят точно в 19 часа пред сградата на Съдебната палата на традиционния протест в сряда.

Фрог Нюз

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената