in

Викове „Оставка“ по коридорите на Съдебната палата. Протестиращите са пред кабинета на Гешев

50965633a ostavka mutro

Викове „Оставка“ огласиха коридорите на Съдебната палата. Протестиращите влязоха в сградата и се отправиха към кабинета на Иван Гешев. Според недоволните главния прокурор е вътре и провежда срещи и с новите началници на ДАНС и ГДБОП. Преди да нахлуят облепиха сградата с лисотвки „Мутро, вън!“. „Главният прокурор наруши закона и днес искаме да се срещнем с него“, настояват те, но от охранителна полиция не ги допускат.

„Продължаваме с протестите. Ще стоим толкова, колкото е необходимо! До промяната. Няма да си тръгнем от тук без оставката на Иван Гешев. Ще покажем, че гражданинът е на върха на тази държава! Герои може да има и в мирно време. Днес сме тук, за да защитим държавата в мирни времена“, заяви Росен Миленов, който преди дни организира протест пред Държавна агенция „Национална сигурност“. Тогава протестиращите извиха жива верига пред ДАНС с искане на искат указ за освобождаване на шефа на Агенцията.

Днес недоволстващите се опълчват срещу действията на Прокуратурата спрямо служители на МВР, както и от главния прокурор Иван Гешев. Това се случва часове, след като служебният вътрешен министър Бойко Рашков потвърди, че в министерството текат обиски и претърсвания.

„Гешев се е обградил с преторианската гвардия. Защо неоснователно влиза в институции като президентството“, питат хората, които успяха да влязат в сградата на Съдебната палата.

„Времената на мракобесието приключиха. Прокуратурата вече не може да е бухалка в ръцете на самодържец“, заяви Мая Манолова, която също е част от протеста.

Организаторите призовават всички български граждани да се присъединят точно в 19 часа пред сградата на Съдебната палата на традиционния протест в сряда.

Фрог Нюз

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

0ee390219b864c34956079da5221e685

Абе, Дани! Въобще как свързваш Борисов с демокрацията?

0000490412 article2

Кои са „бившите хора“ на Бойко Рашков и какво друго можем да научим от интервютата му?