in

Владимир Путин: Русия твърдо ще защитава националните си интереси

thumb 834x469 7

Русия ще продължи „твърдо“ да защитава националните си интереси, заяви днес президентът Владимир Путин при отбелязването на края на Втората световна война, съобщава БТА, позовавайки се на информация на Франс прес.

Русия брани неуморно международното право. В същото време ние ще защитаваме твърдо нашите национални интереси и ще гарантираме сигурността на нашия народ, каза той пред стотици военни в парадни униформи, строени на Червения площад.

„Надеждната гаранция за това са доблестните въоръжени сили на Русия, наследници на войниците на победата“, каза още Путин, цитиран от ТАСС. „И, разбира се, нашата съвместна работа за развитието на страната, за благополучието на руските семейства“, допълни руският президент.

Той напомни, че във всяка семейство свято се пази паметта за хората, които са отвоювали победата. Ние винаги ще се гордеем с техния подвиг, подчерта Путин.

„Слава на народа победител! Честит празник! Честит Ден на Великата победа! Ура!“. С тези думи президентът завърши речта си. Военните части на Червения площад му отговориха с гръмогласно трикратно „ура“. След това започва представителната част на парада по случай Деня на победата над нацистка Германия.

Над 12 000 души и 190 военни машини и системи участваха в парада след речта на Путин в присъствието на официални лица и ветерани за традиционния парад, отбелязващ победата над нацистите през втората световна война, допълва Франс прес.

Тържествата по случай 9 май в Русия с военни паради в главните градове на страната са момент на патриотично единение в памет на близо 20-те милиона съветски граждани, изгубили живота си във военния конфликт. Според института за проучване на обществото мнение ВЦИОМ за 69 на сто от руснаците това е най-големият празник през годината, посочва още АФП.

Владимир Путин, който е над 20 години във властта, превърна 9 май в център на политическата си мощ, възхвалявайки саможертвата на съветските граждани и редовно обвинявайки западните си противници в исторически антируски „реваншизъм“, като се опитват да омаловажат ролята на СССР в разгрома на Адолф Хитлер, посочва Франс прес.

„Съветския народ спази свещената си клетва, защити родината и освободи европейските страни от кафявата чума“, заяви днес руският президент.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

0000489622 article2

Интригата: Слави и ДБ се харесаха, ще има ли брак след 11 юли?

709728

Жена беше брутално убита в дуловско село