Home » България » Владислав Горанов индиректно обвини Станишев и Орешарски за проблемите със събирането на данъците от „Лукойл“

Владислав Горанов индиректно обвини Станишев и Орешарски за проблемите със събирането на данъците от „Лукойл“

Сподели новината

Владислав Горанов обвини индиректно Сергей Станишев, Пламен Орешарски и Петър Чобанов за проблемите със събирането на данъците от „Лукойл“. В ефира на БНТ той не назова имената им директно, но намекна, че в цитирания от него времеви период лесно може да се види кой е бил премиер и кой министър на финансите.

„Оказва се, че през 2008 г. „Лукойл“ декларира и данъчната администрация признава голяма загуба от няколко стотин милиона. Нашето законодателство позволява 5 години поред да приспадаш загубата, която си отчел в определен период. През 2013 г. „Лукойл“ отново отчита огромна загуба и тя отново е призната от българската държава“, посочи той, цитиран от novini.bg.
През 2008 г. министър-председател у нас е Сергей Станишев, а финансов министър – Пламен Орешарски. През 2013 г. премиер е Орешарски, а министър на финансите – Петър Чобанов.

Горанов подчерта още, че със сигурност „Лукойл“ печели от дерогацията на руски петрол. Според него е „съмнително“ колко ревностно се пази „Лукойл“ от това да премине по-бързо към преработка на друг тип петролни продукти.

Той обясни още, че ако гледаме на макроикономическо ниво, българинът забогатява. Но и че същевременно доста хора с по-ниски доходи обедняват. „Като цяло ,обществото забогатява. Оттам-нататък можем да говорим за диспропорции и неравенства“, добави Горанов.
За планираните данъчни промени, той обобщи: „Освен интересни заглавия по медиите, няма да донесат събираемост“.

Поставете оценка:
3.3

Оценка 3.3 от 7 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар