Home » България » Владислав Панев: Малцина от фермерите прибират огромна част от субсидиите

Владислав Панев: Малцина от фермерите прибират огромна част от субсидиите

Сподели новината

Разбирам протестите на земеделците. Малко от тях прибират огромна част от субсидиите. Цените на земеделските продукти започнаха да спадат, от друга страна, тази на торовете се вдигна много. Това беше причината за тази перфектна буря в отрасъла. Но това не значи, че ги подкрепям, заяви депутатът от „Продължаваме Промяната – Демократична България” Владислав Панев в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

Той коментира и спора за поста на външния министър след ротацията. „Доверието в „сглобката” не е било на особено високи нива през последните осем месеца, през които съществува правителството. Но би било доста смешно ротацията да бъде провалена заради този казус. Смятам, че лидерите ще успеят да разрешат този ребус през следващите няколко седмици, докато ротацията стане факт”, подчерта той.

„Процедурата по ротацията предполага спорове, включително за министерски позиции. Аз бих искал да видя какъв тип спорове ще развиваме за политиките през следващите девет месеца. Защото досега имахме ясни приоритети – Планът за възстановяване, Шенген, еврозоната, промените в Конституцията, ограничаването на властта на главния прокурор”, каза Панев.

Депутатът коментира и клуба, който основа. „Целта на клуб „Ускорение” е да бъде едно допълнително поле, на което политиката, бизнесът и хората от образователната сфера да си партнират и да си общуват. За да вземем най-добрите решения за България”, обясни той.

„Смятам, че ще успеем да предложим реформаторска програма за следващите девет месеца. До ротацията ще успеем да се срещнем с парламентарните групи от мнозинството и да обсъдим важните решения”, уточни Панев.

Поставете оценка:
4

Оценка 4 от 5 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар